Patru focare de trichineloză la porc mistreţ înregistrate în judeţul Suceava în această lună

 Mai multe focare de trichineloză la porc mistreţ au fost înregistrate în primele două săptămâni ale lunii februarie în fonduri de vânătoare din judeţul Suceava.

Directorul executiv al Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, medicul veterinar Ioan Corduneanu, a declarat, vineri, pentru NewsBucovina, că în cursul lunii februarie s-au înregistrat patru focare de trichineloză la porc mistreţ.

Corduneanu a spus că cele patru focare de trichineloză la porc mistreţ vânat pe fondurile de vânătoare s-au înregistrat în zonele Câmpulung Moldovenesc, Râşca şi Broşteni.

El a precizat că autorităţile sanitare veterinare au luat măsuri specifice şi au dispus confiscarea carcaselor de porc mistreţ şi dirijarea acestora spre incinerare.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!