Deputatul PNL Angelica Fădor:

Încă nu e rezolvată problema lemnului de foc

> Preţul s-a dublat, situaţie ce afectează foarte multe persoane

 Deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor a declarat în emisiunea „Exclusiv 90 de minute” că problema lemnului de foc nu a fost încă soluţionată, iar preţul s-a dublat, ceea ce afectează foarte multe persoane, în special din mediul rural.

Ea a spus că este iniţiatoare a unei iniţiative legislative care prevede ca în cazul lemnului de foc cota de TVA să fie de 5%. „Este vorba de încălzirea locuinţelor, în special din mediul rural. Ar trebui să ne gândim că aceşti oameni trebuie ajutaţi. Lemnul de foc reprezintă o problemă foarte mare în toată ţara” a spus deputatul liberal.

Ea a menţionat că încă nu este rezolvată problema lemnului de foc, iar, la o întâlnire recentă, primarii din zona Vatra Dornei au prezentat-o ca fiind o mare problemă a zonei.

Fădor a mai declarat că o altă iniţiativă care este în discuţii în comisii prevede interzicerea temporară a exportului lemnului de foc pentru că, în prezent, nu este suficient lemn de foc în ţară.

Ea a mai anunţat şi o altă iniţiativă, care prevede permiterea exportului de lemn doar dacă masa lemnoasă capătă plusvaloare, respectiv furnir, panouri, mobilă.

„Aceste iniţiative legislative trebuie să treacă de comisii, să primească avizele” a spus Fădor.

 „Interesul nostru este să le fie bine oamenilor. Să aibă lemn de foc, să-l ia la un preţ mic, pentru că acum preţul lemnului de foc s-a dublat” a declarat Fădor.

Ea a subliniat că s-ar bucura să se rezolve problema lemnului de foc din ţară. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!