România s-a clasat pe locul 10 în proba de sanie ştafetă pe echipe mixte

România s-a clasat pe locul 10 în proba de sanie ştafetă pe echipe mixte la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang, a doua performanţă a delegaţiei noastre la ediţia din Coreea de Sud.

România, pentru care au concurat Raluca Strămăturaru la simplu feminin, Valentin Creţu la simplu masculin, Cosmin Atodiresei şi Ştefan Muşei la dublu, a fost cronometrată cu timpul de 2 min 26 sec 844/1000, din 13 echipe.

Strămăturaru a adus cel mai bun rezultat al României în ultimii 24 de ani la Jocurile Olimpice de iarnă, în proba de simplu feminin, prin clasarea sa pe locul 7.

Germania (Natalie Geisenberger/Johannes Ludwig/Tobias Wendl/Tobias Arlt) a câştigat medalia de aur, argintul a revenit Canadei, în timp ce Austria a obţinut bronzul.

Acest succes este sinonim cu a patra medalie olimpică de aur la sanie pentru Geisenberger, cât şi pentru perechea Wendl/Arlt. Geisenberger a cucerit aurul în proba de simplu feminin la PyeongChang, iar Wendl şi Arlt s-au impus la dublu.

Ludwig a adăugat aurul medaliei de bronz de la simplu masculin.

Germania câştigase proba pe echipe şi la ediţia din 2014, de la Soci, la care a fost introdusă în premieră.

Clasament final:

Germania (Natalie Geisenberger/Johannes Ludwig/Tobias Wendl/Tobias Arlt) 2:24.517

  1. Canada (Alex Gough/Sam Edney/Tristan Walker/Justin Snith) 2:24.872
  2. Austria (Madeleine Egle/David Gleirscher/Peter Penz/Georg Fischler) 2:24.988

  1. România (Raluca Strămăturaru/Valentin Creţu/Cosmin Atodiresei/Ştefan Muşei) 2:26.844
Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: