Primăria Suceava vrea să desfiinţeze firma Transagent

Primăria Suceava intenţionează să desfiinţeze firma Transagent pe care a înfiinţat-o în 2015 cu scopul de a realiza distribuţia agentului termic în municipiu. Dar intenţia nu s-a concretizat, în condiţiile în care firma nu a câştigat licitaţia organizată, iar acest serviciu a fost încredinţat Thermonet.

Astfel, în şedinţa din 22 februarie, Consiliul Local Suceava va trebui să decidă dacă avizează dizolvarea firmei Transagent SA, care nu are cum să îşi desfăşoare activitatea pentru care a fost înfiinţată.

În expunerea de motive, primarul Ion Lungu arată că în aprilie 2015 a fost înfiinţată SC Transagent SRL Suceava cu asociat unic, municipiul Suceava, având ca obiect principal de activitate transportul, distribuţia şi furnizarea agentului termic pe raza municipiului Suceava. Necesitatea înfiinţării acestei persoane juridice a fost determinată de situaţia de fapt existentă de la acea dată. El aminteşte că realizarea serviciului de alimentare cu energie termică era asigurată de SC Termica SA, care se afla în procedură de insolvenţă, ulterior fiind dispusă măsura intrării în faliment a acestei persoane juridice, existând pentru municipalitate pericolul real de a se afla în imposibilitatea practică de a asigura acest serviciu public pentru oraş.

Ion Lungu menţionează că, în cursul anului 2015, în urma derulării procedurilor legale, SC Thermonet SRL Suceava a fost desemnată câştigătoare a procedurii, adjudecându-şi contractul pentru realizarea serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic pe raza municipiului Suceava. În aceste condiţii, SC Transagent SRL Suceava s-a aflat în imposibilitatea practică de a mai desfăşura activităţile specifice scopului pentru care a fost constituită.

Primarul notează că, în mod evident, dată fiind situaţia actuală din municipiul Suceava, în contextul în care SC Thermonet SRL asigură serviciului public de transport, distribuţie şi furnizare a agentului termic pe raza municipiului, menţinerea în funcţiune a SC Transagent SRL nu mai este justificată. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: