Război încheiat

Aşa cum propriul meu destin a reintrat în normalitate în urma sentinţei de la Cluj, tot aşa tocmai a reintrat în normalitate destinul Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România. La sfârşitul lunii trecute, Justiţia a reinstaurat supremaţia organizaţiei profesionale a ziariştilor români asupra celei create de „colonei” în septembrie anul trecut.

Să facem însă puţină istorie: în vara anului trecut, pe fondul constituirii listei de ziarişti îndreptăţiţi să primească indemnizaţia însemnând o jumătate din cuantumul pensiei pentru calitatea de ziarişti profesionişti, la vârful uniunii izbucneşte un scandal. Ca urmare, o aripă „militară” a UZP (adică parte dintre cei care au lucrat în presa militară) a decis recuzarea conducerii alese de adunarea generală a Uniunii pentru un şir întreg de „abateri” imaginare (a fost sesizată şi DNA pentru a stabili şirul de ilegalităţi comise de conducerea recuzată), confiscarea sediului, a ştampilelor, a site-ului etc. şi convocarea unei noi adunări generale pe 2 septembrie, deşi vechea conducere convocase deja pe 8 septembrie adunarea. Au loc ambele adunări, dar justiţia nu o recunoaşte decât pe cea din 8 septembrie, anulând astfel puciul. De zilele trecute – recuperându-se sediul, documentele, ştampila etc., – activitatea UZP a revenit la normal.

Acest scandal a stârnit interesul celor ce lucrează în presă, numărul noilor înscrişi în UZP fiind tot mai mare. A crescut, de asemenea, numărul filialelor din ţară.

Cum nu avem ştire că, în afara membrilor cu vechi state de servicii în presa suceveană, să existe la Suceava şi alţi membri ai UZP, este sfatul nostru ca toţi cei ce se consideră îndreptăţiţi, conform statului UZP, să se înscrie în Uniune. Ea poate fi o garanţie a recunoaşterii calităţii de profesionist în presă, dar şi una a creşterii pensiei la vremea potrivită, ca recunoaştere, de asemenea, ca activitate de creaţie a prestaţiei de jurnalist.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: