PSD – ALDE i-a făcut pe oameni să se duşmănească din cauza inechităţilor din salarizare

… Iar Olguţa Vasilescu i-a păcălit pe angajaţii din sectorul bugetar şi i-a umilit pe cei din mediul privat, a spus, în Parlament, deputatul Ioan Bălan

 Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a arată într-o declaraţie politică susţinută în Parlament că actuala guvernare PSD – ALDE i-a făcut pe români să se duşmănească din cauza inechităţilor din salarizare, iar Olguţa Vasilescu, care este doar ministrul celor din sectorul bugetar, îi ceartă pe cei care nu văd că minusul din buzunare e plus.

„Fac un apel la memoria dumneavoastră recentă, adică la ceea ce afirmau la unison atât dna Olguţa Vasilescu, dl Mihai Tudose, cât şi dl Liviu Dragnea, în urmă cu numai câteva luni: «salariile bugetarilor vor creşte cu 25% de la 1 ianuarie 2018» sau «dacă angajatorul din mediul privat nu mai pune nici măcar un singur leu în plus faţă de ceea ce plăteşte la ora actuală, netul angajatului creşte cu 17%». Vă aduceţi aminte aceste afirmaţii? Ar cam trebui! Nu le-am făcut eu! Le-au făcut liderii voştri. Din păcate, cei mai mulţi angajaţi chiar au crezut că de la 1 ianuarie 2018 lefurile lor vor creşte substanţial, cu minim 25% în sectorul public şi cu peste 17% în sectorul privat. Însă, de câteva zile, au început deja să se distribuie fluturaşii şi chiar să se plătească salariile aferente lunii ianuarie din acest an, iar adevărul asupra înşelătoriei PSD – ALDE se vede cu ochiul liber. Salariile scad pentru sute de mii de români, iar pentru cei mai mulţi nu cresc!”, a spus Ioan Bălan în Parlament.

El a adăugat că ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, într-un exces uluitor de cinism, îi jignea, zilele trecute, fără să clipească, pe toţi angajaţii din România, spunând că aceştia nu înţeleg că minusul e plus şi că să aibă răbdare, căci adevărul se va vedea pe fluturaşul de salariu, iar, mai mult, spunea că încă din luna mai a avertizat că pentru unii angajaţi salariile vor scădea.

„Poate o fi spus acest lucru doar dlui Dragnea, căci populaţiei sigur nu i-a spus” a continuat deputatul.

Parlamentarul sucevean constată că Olguţa Vasilescu, deşi este ministrul Muncii pentru a treia oară într-un an, nu cunoaşte faptul că fluturaşii de salariu se distribuie după data de întâi a lunii următoare, pentru că aceştia sunt daţi angajaţilor înainte de a le fi plătită leafa şi că mare parte dintre fluturaşi sunt deja în buzunarele angajaţilor.

„Tocmai pe fluturaşul de salariu angajaţii au văzut dimensiunea înşelătoriei. Creşterea de 25% la stat sau de 17% în privat nu e creştere, ci este scădere. Dacă sunt ceva angajaţi norocoşi în România, atunci aceştia sunt bucuroşi pentru că leafa lor nu a scăzut faţă de luna decembrie a anului trecut” a menţionat Ioan Bălan.

Deputatul PNL a mai spus că a urmărit explicaţiile „halucinante şi alambicate” ale ministrului Muncii, Olguţa Vasilescu, din care a înţeles că ea nu are nicio vină pentru scăderile de salarii, ci colegii din Guvern.

„Am mai înţeles că profesorii cu normă parţială în învăţământ, personalul auxiliar din şcoli, farmaciştii, specialiştii de la medicina legală, experţii criminalişti, poliţiştii, persoane cu dizabilităţi, lucrători în sectorul IT şi multe alte categorii profesionale nu ştiu să-şi citească fluturaşul de salariu şi că nu sunt în stare să înţeleagă că minusul pe care îl văd este de fapt plus. Da! Aceasta este chiar o adevărată sfidare” a subliniat Ioan Bălan.

Deputatul sucevean a mai arătat că din aceleaşi declaraţii ale Olguţei Vasilescu a constatat cu stupoare că dacă pentru angajaţii din sectorul bugetar va opera, probabil, nişte cârpeli, în grabă, ca să nu scadă prea tare lefurile, când a venit vorba despre cei aproape 4 milioane de angajaţi din sectorul privat, a dat din umeri neputincioasă şi a spus cu nepăsare că n-are soluţii şi că „privaţii să se descurce!”.

„Mai mult decât atât, i-a ameninţat pe agenţii economici cu inspecţii şi controale ale inspectoratelor de muncă, într-un mod în care l-ar fi făcut invidios şi pe ultimul prim-secretar al PCR” arată Bălan.

Potrivit acestuia, faptul că promisiunea creşterii salariilor făcută de PSD – ALDE a devenit scădere de salarii nu mai este o necunoscută, ci o certitudine.

„Trebuie să vă spun că acest lucru nu este sigurul rău făcut de această guvernare, pentru că prin implementarea duiumului de ordonanţe de urgenţă şi a legii salarizării, în sistemul public s-a creat un sistem de inechităţi nemaiîntâlnit în România. În opinia PSD-ALDE, la muncă egală, salariile trebuie să fie diferite. Angajaţii au adus fluturaşi şi exemple concrete din care rezultă foarte clar cum funcţionari, colegi de birou, cu aceeaşi pregătire şi vechime, iau salarii diferite. Presa, de asemenea, a relatat dezechilibre majore generate de măsurile absurde în domeniul salarizării, astfel încât un şofer dintr-o instituţie publică are o leafă mai mare decât un medic debutant sau cum o femeie de serviciu dintr-un minister are o leafă mai mare decât un profesor cu vechime. Da! Inechităţile pe care le-au produs în sistemul public de salarizare sunt inimaginabile! PSD – ALDE i-au făcut pe oameni să se duşmănească din cauza inechităţilor din salarizare” a transmis Ioan Bălan.

El constată că ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a demonstrat cu vârf şi îndesat că vrea să fie doar ministrul angajaţilor de la stat, nu şi al angajaţilor din sectorul privat.

„Din păcate, pentru logica electorală a domniei sale i-a păcălit foarte grav pe angajaţii din sectorul public, iar pe angajaţii din sectorul privat i-a jignit, i-a umilit şi le-a băgat mâna în buzunar prin amalgamul de ordonanţe contrasemnate de domnia sa, începând cu OG 4/2017. Şi, dacă tot i-a îndemnat pe angajaţi să citească cu atenţie fluturaşul de salariu, le-aş recomanda celor peste două milioane de angajaţi din sectorul privat cărora li se taie din leafă, să trimită fluturaşii direct la minister, la doamna Vasilescu. Poate i se mai taie din avântul de a minţi oamenii cu neruşinare că lefurile lor nu au scăzut” a conchis deputatul Ioan Bălan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: