Oficiul de Studii Pedologice merge mai departe

> În 2013, OSPA a fost aproape de colaps, cauza constituind-o neachitarea, de către Ministerul Agriculturii, a unor lucrări de 500.000 de lei > În 2017, instituţia suceveană, finanţată din venituri proprii, a încheiat contracte care i-au adus încasări acoperitoare

Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice (OSPA) Suceava îşi continuă activitatea după ce, în 2013, s-a salvat din situaţia economică şi financiară grea prin care a trecut în anii anteriori.

„În anul 2017, cu sprijinul şi sub îndrumarea Direcţiei pentru Agricultură, la nivelul OSPA au fost obţinute rezultate bune” se relevă într-o informare a Direcţiei pentru Agricultură a Judeţului (DAJ) Suceava, potrivit căreia la trendul favorabil a contribuit realizarea mai multor „lucrări şi studii de specialitate”.

Drept urmare, de-a lungul anului trecut, s-au încheiat 12 contracte pentru întocmirea studiilor pedologice, agrochimice şi de furnizare de informaţii pentru planurile urbanistice ale localităţilor din judeţul Suceava, valoarea lucrărilor executate şi recepţionate fiind de 181.771 de lei. Perfectate cu persoane juridice au fost 25 de contracte al căror obiect îl constituie realizarea de studii de specialitate necesare reactualizării sistemelor naţional şi judeţean de monitorizare sol-teren, încasările fiind de 151.256 de lei. Oficiul Judeţean de Studii Pedologice şi Agrochimice Suceava a încasat 13.954 de lei de pe urma a 11 contracte de studii pentru scoaterea terenurilor din circuitul agricol şi 58.066 de lei ca urmare a întocmirii a şase studii pedologice aferente amenajamentelor pastorale. În cazul a 12 studii speciale, veniturile s-au ridicat la 41.107 lei, altă sumă de 3.267 de lei reprezentând contravaloarea analizelor fizico-chimice efectuate la cererea a 15 persoane juridice şi persoane fizice.

Reamintim că, în anul 2013, Oficiul Judeţean pentru Studii Agrochimice şi Pedologice Suceava s-a aflat aproape de colaps, cauza constituind-o, în mare măsură, neachitarea de către Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a unor lucrări contractate, prestate, recepţionate şi facturate, în valoare de 500.000 de lei. OSPA şi-a reluat activitatea în 2015, când a încheiat contracte în valoare de peste 80.000 de lei, atrăgând încă 248.373 de lei de la Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru programul „Sol-teren”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: