Cod galben de ninsori abundente şi depunere de strat consistent de zăpadă

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, ieri, o informare meteo şi un cod galben de ninsori abundente care includ şi judeţului Suceava valabil de azi dimineaţă până joi.

Potrivit informării meteo, de marţi seară, urma ca precipitaţiile să se extindă, dinspre sud-vest, cuprinzând toată ţara.

În sudul şi în estul teritoriului se vor cumula local 15 – 20 l/mp şi pe spaţii restrânse, în special la deal şi la munte, peste 25 – 30 l/mp. În Dobrogea va ploua, în Câmpia Română vor predomina ploile, în Câmpia de Vest se vor semnala precipitaţii mixte, iar în restul ţării vor fi mai ales ninsori.

Se va depune strat de zăpadă, local consistent în zonele montane şi submontane, iar în a doua parte a intervalului şi în Moldova.

 Începând din seara zilei de miercuri, 14 februarie, precipitaţiile vor fi în restrângere către est-nord-est.

Vântul se va intensifica temporar în majoritatea regiunilor. Vor fi perioade de timp cu rafale de 45 – 55 km/h în sud, în centru şi în est, iar la munte de peste 70 – 80 km/h, astfel că ninsoarea va fi viscolită, iar vizibilitatea scăzută.

Meteorologii arată că vor fi condiţii pentru depuneri de polei sau gheţuş.

Astfel, în intervalul menţionat, ninsori temporar însemnate cantitativ (în general 20 – 25 l/mp) cu depunere de strat de zăpadă consistent vor fi în estul Carpaţilor Meridionali, în Carpaţii Orientali, în cea mai mare parte a Moldovei şi local în nordul Munteniei.

Vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze în general de 45 – 50 km/h, iar la altitudini de peste 1500 m, în special în Carpaţii de Curbură, cu rafale de peste 70 km/h, astfel că vor fi intervale cu ninsoare viscolită şi vizibilitate redusă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: