„ANTUR”, proiect de creştere a ocupării în zona urbană

> 37 de planuri de afaceri selectate vor obţine o finanţare cu un grant maxim de 165.000 lei de afacere

Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava a semnat contractul de finanţare pentru proiectul „Start la antreprenoriat, creştem ocuparea în zona urbană. ANTUR”.

Potrivit managerului de proiect, prof. dr. ec. Gabriela Prelipcean, acesta se va derula pe o perioadă de 36 luni, în parteneriat cu firma Addvances Strategic Solutions SRL. Valoarea totală a contractului este de aproximativ 8,781 milioane lei, dintre care 8,712 milioane de lei reprezintă finanţarea nerambursabilă. Obiectivul general al proiectului constă în sprijinirea antreprenoriatului şi îmbunătăţirea competenţelor antreprenoriale la nivel regional, ca factor pentru încurajarea dezvoltării de noi afaceri şi creşterea ocupării în regiunea de dezvoltare nord-est.

„Proiectul va avea un impact pozitiv atât asupra mediului de afaceri din regiunea de dezvoltare nord-est, ca urmare a înfiinţării a 37 de noi firme, cât şi asupra balanţei forţei de muncă, prin creşterea ocupării cu cel puţin 74 de persoane, prin stimularea înfiinţării de noi întreprinderi, inclusiv de IMM inovatoare, prin relevarea sau descoperirea iniţiativei şi dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul tinerilor şi, nu în ultimul rând, prin creşterea competenţelor antreprenoriale, ca urmare a participării la cursurile de formare antreprenorială a 300 de persoane” subliniază Gabriela Prelipcean.

Conform managerului de proiect, implementarea proiectului va conduce la furnizarea programului de competenţe antreprenoriale pentru 300 de persoane din regiunea de dezvoltare nord-est; selectarea a 37 de planuri de afaceri realizate de cursanţi; formarea abilităţilor necesare pentru managementul unei afaceri în cazul celor 37 de beneficiari prin derularea unui program de mentorat personalizat, în vederea înfiinţării şi funcţionării a 37 de firme cu specific non-agricol în zonele urbane ale regiunii de dezvoltare nord-est.

Important de precizat este că, în cazul fiecăruia dintre cele 37 de planuri de afaceri selectate, este disponibilă câte o finanţare cu un grant maxim de 165.000 lei de afacere (circa 35.500 euro).

Pentru înscrierea în proiect este disponibilă adresa de e-mail, antur@usm.ro.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: