Şcoala-n forţă

Pe la prânz, luni, după ce se isprăvise prima zi de cursuri de după vacanţa de februarie, intersemestrială, un preşcolar din cei mărişori îşi luă bunica de mână şi-i zise ritos: „Am început şcoala-n forţă!”. „Poftim?!” se făcu bunica a nu pricepe (ori poate chiar nu pricepu), iar piciul îi repetă, mai tare şi mai rar de această dată, cu explicaţia: „Am primit carnetul, e plin de febeuri!”… (Şi-n paranteză fie zis, cu vreo săptămână-n urmă, ex-ministrul Pop, în calitate de deputat, a anunţat că va depune el un proiect de lege care să prevadă eliminarea calificativelor din învăţământul primar. Adio, febeuri?)

Se-ntâmpla şi ca în ziua respectivă să înceapă bacalaureatul. „Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.” Cum va fi şi cu acesta vom vedea, că unu-i începutul, iar departe-i sfârşitul (şi nu doar cu notele/ mediile, ci mai ales cu ale lor consecinţe). Pe de altă parte, unul ca mine, cu examenul acesta absolvit cam demultişor, v-am mai spus, nici nu mai ştie cum se scrie: examenul naţional de Bacalaureat (ca pe Edu.ro), Examenul Naţional de Bacalaureat (cum scriu mulţi alţii, cu autoritate-n pix şi taste sau… de teamă să nu greşească), BAC, B.A.C., BAC-ul, bac-ul (cum scriu şi mai mulţi alţii, în devălmăşie). Dar, vorba ceea, pân-la urmă totu-i să ne înţelegem; ştim noi despre ce e vorba… Şcoala-n forţă. Fb! Sau ba. Adio, febeuri?! OMG!!!

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI