DSP Suceava:

Patru cabinete medicale sancţionate pentru slaba acoperire vaccinală

> În 16 şcoli au fost depistate neconformităţi privind programul „Laptele şi cornul”

 Patru cabinete de medicină individuală au fost sancţionate de inspectorii sanitari suceveni cu avertisment pentru slaba acoperire vaccinală în rândul copiilor, iar în 16 unităţi şcolare s-au depistat neconformităţi în derularea programului guvernamental „Laptele şi cornul”.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică din cadrul DSP Suceava, medicul epidemiolog Dinu Florin Sădean, a precizat ieri, într-un comunicat de presă, că în cursul lunii ianuarie au fost efectuate 399 de controale igienico-sanitare în unităţi cu profil non-alimentar, în urma cărora au fost aplicate şase sancţiuni pentru diferite neconformităţi.

Sădean a menţionat că o amendă în valoare de 800 lei a fost aplicată unei astfel de unităţi, întrucât au fost depistate la comercializare de produse cosmetice cu termen de valabilitate depăşit, iar într-o altă situaţie au fost retrase de la comercializare produse cosmetice expirate.

Medicul epidemiolog a spus că alte patru avertismente s-au aplicat unor cabinete de medicină individuală pentru neaplicarea prevederilor Programului Naţional de Imunizări, constatându-se o slabă acoperire vaccinală în rândul copiilor.

El a menţionat că trei dintre medicii sancţionaţi cu avertisment scris sunt din zona Rădăuţi, unu din municipiu, iar doi din mediul rural; un alt medic este din zona rurală a Sucevei. Procentul de acoperire vaccinală antirujeolică a copiilor înscrişi pe listele acestora era în medie de 35-40%, a precizat Sădean.

Inspectorul-şef al Serviciului Control în Sănătate Publică a mai spus că alte 180 de controale au fost efectuate în unităţi alimentare. În urma verificării condiţiilor de funcţionare asigurate în aceste unităţi s-a aplicat un avertisment pentru neconformităţi privind calitatea apei utilizate.

Sădean a menţionat că în cadrul tematicii de control cuprinse pentru luna ianuarie în Planul Naţional de Acţiuni Tematice 2018 a fost desfăşurată o acţiune de control în unităţile de învăţământ din sistemul public şi privat privind verificarea respectării condiţiilor de microclimat corespunzător şi verificarea respectării legislaţiei privind distribuirea produselor din programul guvernamental „Laptele şi cornul”.

El a arătat că au fost verificate 114 unităţi de învăţământ din judeţ, iar la 16 dintre acestea au fost depistate neconformităţi.

„Menţionăm că această acţiune tematică a fost completată cu o acţiune tematică cuprinsă în planul propriu al Serviciului de Control în Sănătate Publică pentru luna ianuarie 2018; astfel, controalele efectuate s-au axat pe verificarea condiţiilor igienico-sanitare de funcţionare asigurate în unităţile de învăţământ cu bloc alimentar propriu (cantină) şi în cele cu bloc alimentar externalizat. S-au verificat în total 18 unităţi nefiind depistate neconformităţi” a mai precizat Sădean.

Tot în cursul lunii ianuarie, Serviciul de Control în Sănătate Publică a soluţionat cinci petiţii şi au fost efectuate 24 de acţiuni de îndrumare şi consultant cu o tematică axată pe norme de igienă în vigoare impuse unităţilor cu profil alimentar pentru asigurarea unor condiţii corespunzătoare de funcţionare. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: