Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, începe de la Suceava o consultare naţională privind problematica din sectorul forestier

Ministrul Apelor şi Pădurilor, Ioan Deneş, a iniţiat, pentru perioada următoare, un amplu proces de consultare publică, la nivelul regiunilor, pentru a fi identificate „priorităţile pentru iniţierea politicilor publice în sectorul silvic şi soluţii alternative” a informat Direcţia de Comunicare din cadrul MAP.

În acest context, ministrul Ioan Deneş va fi prezent la Prefectura Judeţului Suceava, unde se va desfăşura o dezbatere asupra problematicii din sectorul forestier, vineri, 16 februarie a.c., de la ora 11, în sala „Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ.

La consultări sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai proprietarilor de păduri, ai administratorilor de păduri, ai sectorului de exploatare şi prelucrare a lemnului, ai industriei mobilei, custozi şi administratori de arii naturale protejate.

Potrivit MAP, dezbaterea îşi propune „să creeze o platformă de dialog între reprezentanţii Ministerului Apelor şi Pădurilor şi factorii implicaţi în sectorul forestier, în scopul identificării problematicii sectorului şi de alternative faţă de politicile publice pentru abordarea acestor probleme”.

După Suceava, consultările vor continua în judeţul Bistriţa-Năsăud, la data de 17 februarie, în judeţele Argeş şi Vâlcea – 23, respectiv 24 februarie, „pentru a se surprinde specificitatea diferitelor regiuni istorice, în zone cu predominanţa proprietăţii asupra pădurilor de către stat, UAT-uri, forme asociative şi, respectiv, persoane fizice”.

Consultările la nivel naţional vor continua, în termen de aproximativ o lună, prin întâlniri cu reprezentanţi ai ONG-urilor de mediu, ai organizaţiilor naţionale reprezentative pentru proprietarii de păduri, ai administratorilor de păduri, ai sectorului forestier, ai industriei lemnului şi ai industriei mobilei, reprezentanţi ai Gărzilor Forestiere.

De asemenea, vor avea loc şi consultări interministeriale.

Dezbaterile privind finalizarea strategiei forestiere naţionale urmează să se prelungească pe o perioadă mai lungă de timp, conform programului de guvernare.

Ministerul Apelor şi Pădurilor îşi propune ca, în termen de maxim două luni, să finalizeze acest proces consultativ pentru politicile pe termen scurt care vor fi iniţiate.

Potrivit datelor statistice centralizate la sfârşitul anului 2015, judeţul Suceava ocupa locul I la suprafaţa fondului forestier – circa 437.000 ha şi la suprafaţă pădurilor – 423.000 ha. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: