Oana Pintilei, cu o zi înainte de numirea în funcţia de secretar de stat:

Fiecare organizaţie judeţeană are dreptul să-şi susţină în diverse funcţii membrii care merită şi sunt buni profesionişti

Preşedintele organizaţiei judeţene a femeilor social-democrate din Suceava, Oana Pintilei, numită vineri secretar de stat în Secretariatul General al Guvernului, a declarat joi seara, în emisiunea „Exclusiv 90 de minute”, că fiecare organizaţie judeţeană are dreptul şi poate să-şi susţină membrii care merită şi sunt şi buni profesionişti în diverse funcţii.

Ea a spus că se bucură că noul guvern are în componenţă multe femei, respectiv premierul şi opt miniştri.

Pintilei consideră că dacă Viorica Dăncilă ar fi fost numită premier în vara anului 2017, acum exista continuitate în guvernare.

„Mă aşteptam, sincer, ca decizia să fie luată acum 6 luni şi sunt convinsă că dacă s-ar fi întâmplat acest lucru am fi avut continuitate în guvernare la momentul de faţă, însă nu este târziu nici de acum. O cunosc pe dna Dăncilă personal. Am avut ocazia să lucrez cu dumneaei în cadrul organizaţiei de femei. Este o persoană care a dat întotdeauna dovadă de seriozitate şi de consecvenţă în tot ceea ce a făcut şi cred că este foarte important şi în mediul administrativ, cât şi politic să dăm dovadă de consecvenţă în ceea ce facem” a spus Pintilei.

Întrebată dacă se aşteaptă să i se propună o funcţie de secretar de stat în acest guvern, ţinând cont de apropierea de premier, Pintilei a răspuns că Viorica Dăncilă este foarte apropiată de organizaţia femeilor social-democrate sucevene, dar şi de celelalte organizaţii.

„Într-adevăr, dna Viorica Dăncilă, din poziţia de preşedinte al ONFSD, a fost şi este o apropiată a organizaţiei femeilor social-democrate Suceava, iar organizaţia de femei, atât la nivel judeţean, cât şi naţional, poate fi privită ca o familie. Deci, toate doamnele care facem parte din această organizaţie suntem unite, suntem apropiate, ne sprijinim şi suntem alături una de cealaltă” a spus Pintilei, care a subliniat că şi în interiorul organizaţiei judeţene există aceeaşi relaţie de apropiere.

Ea a mai spus că nu a purtat discuţii despre o eventuală numire într-o funcţie, întrucât timpul scurs de la învestirea Guvernului a fost scurt.

Pintilei a subliniat însă că fiecare organizaţie judeţeană a PSD are dreptul şi poate să-şi susţină membrii care merită şi sunt şi buni profesionişti în diverse funcţii. Şi a menţionat că şi ea va putea accede la o funcţie dacă va avea susţinerea conducerii judeţene.

Întrebată dacă se aşteaptă să fie susţinută, ea a răspuns: „Sunt convinsă că dacă va fi cazul, voi avea”, menţionând că sunt mai multe doamne în organizaţie care pot fi propuse pentru diverse funcţii.

Ea a mai declarat că nu va accepta decât o funcţie pentru care are studiile potrivite.

„Dacă mi-ar propune să fiu la Ministerul Sănătăţii, aş refuza, pentru că nu am studii potrivite” a mai spus Pintilei.

Oana Elena Pintilei a fost numită vineri, prin decizia primului ministru Viorica Dăncilă, secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: