Femeie din Voitinel cercetată după ce a fetiţa ei a căzut în apă clocotită, dar nu a dus-o la spital

Mama unei fetiţe de 2 ani din judeţul Suceava este cercetată după ce copila a căzut într-o oală cu apă clocotită şi a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corporală, dar nu a dus-o la spital, de teama repercusiunilor. Autorităţile au fost sesizate după câteva zile de către un vecin, anunţă Mediafax.

Poliţiştii din Suceava au deschis un dosar penal pe numele unei femei din comuna Voitinel, mama unei fetiţe de 2 ani, pentru vătămare corporală din culpă şi rele tratamente aplicate minorului, după ce femeia a refuzat să-şi ducă la spital fetiţa care a căzut într-o oală cu apă clocotită şi a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corporală.

Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Suceava, femeia este cercetată după ce şi-a ţinut mai multe zile fetiţa acasă, deşi copila a suferit arsuri pe 25% din suprafaţa corporală, după ce a căzut într-o oală cu apă clocotită.

„Se efectuează cercetări în acest caz pentru vătămare corporală din culpă şi pentru rele tratamente aplicate minorului. În paralel, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului a declanşat o anchetă. Noi aşteptăm rezultatele acestei anchete pentru stabili dacă este vorba de rele tratamente aplicate minorului, iar de aici vom continua noi cercetările penale. Din informaţiile pe care le avem, este vorba de o familie cu mai mulţi fraţi, una dintre fetiţe a căzut într-o oală cu apă clocotită, iar mama refuzat să o ducă la spital pentru tratament, fiind ţinută acasă două-trei zile până când un vecin s-a autosesizat şi a solicitat autorităţile” a declarat, corespondentului Mediafax, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, comisarul Ionuţ Epureanu.

Incidentul avut loc săptămâna trecută, când fetiţa nesupravegheată de adulţi a căzut într-o oală cu apă fierbinte aflată pe sobă, iar fraţii mai mari au scos-o de acolo…

Mama, de teama consecinţelor, a preferat să o trateze la domiciliu.

Copila a ajuns la Spitalul Municipal Rădăuţi cu arsuri de gradul III pe 25% din suprafaţa corporală, fiind apoi transferată la Spitalul Judeţean Suceava pentru tratament de specialitate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: