Anul trecut

Casa de Pensii a făcut 192 de dosare de executare silită

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava a fost implicată, în anul 2017, în 321 de litigii, cu 51 mai multe faţă de anul anterior.

Conform raportului privind activitatea instituţiei sucevene, pe parcursul anului trecut, în cadrul Compartimentului Juridic s-au întocmit 48 de note de prezentare aferente contestaţiilor trimise Comisiei Centrale de Contestaţii din cadrul Casei Naţionale de Pensii Publice şi, totodată, s-au înregistrat şi soluţionat 144 de dosare vizând acordarea indemnizaţiilor prevăzute de Legea nr. 309/2002 privind recunoaşterea şi acordarea unor drepturi persoanelor care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii, în perioada 1950-1961, precum şi de Legea nr. 189/2000 privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere din 6 martie 1945, ca şi celor deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. În 2017, Compartimentul Juridic al Casei Judeţene de Pensii a aplicat măsuri de executare silită în 192 de dosare, prin aplicarea măsurilor legale fiind recuperată suma de 182.964 de lei.

Conform informării citate, în anul precedent, pe adresa CJP Suceava au sosit 5.351 de petiţii. Cele mai multe, adică 5.003, au semnalat nereguli privind pensiile. În 112 situaţii s-au făcut reclamaţii privind stagiul de cotizare; în 82 de cazuri erau vizate alte drepturi de asigurări sociale; în 32 de speţe s-au manifestat nemulţumiri legate de aplicarea legilor speciale; în 121 au fost vizate alte diverse aspecte cu specific.

Relaţii la ghişeele Casei Judeţene de Pensii au solicitat 18.779 de suceveni, iar în audienţe la conducerea instituţiei au fost primite 3.164 de persoane.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI