Volei masculin – Divizia A2

Victorie splendidă pentru CSM Suceava în faţa celor de la Rapid Bucureşti

> Într-un meci contând pentru etapa a IX-a, CSM Suceava – Rapid Bucureşti 3-2 (18, 22, -23, -21, 12)

În cadrul etapei a IX-a a Seriei Est a Diviziei A2 de volei masculin, CSM Suceava a primit sâmbătă, 10 februarie, vizita echipei Rapid Bucureşti, lider al clasamentului înainte de această rundă. Deşi porneau cu şansa a doua, mai ales că nu câştigaseră niciun meci în acest an, sucevenii s-au mobilizat exemplar, au făcut un joc bun şi au câştigat în final cu 3-2.

Primul set a fost unul echilibrat, fiecare dintre cele două combatante trecând pe rând pe la conducerea ostilităţilor. De la scorul de 13-13, gazdele, cu tânărul Alexandru Raţă în zi fastă, au preluat iniţiativa şi nu au mai lăsat-o până la final, scorul setului fiind 25-18.

CSM Suceava a profitat de tonusul dat de succesul din primul set şi a luat avans pe tabela de marcaj încă din startul setului secund. Etalând un joc modern şi în viteză, elevii antrenorului-jucător Tudor Orăşanu au dominat cu autoritate setul al doilea şi, deşi au condus cu 20-11 la un moment dat, au încheiat conturile cu 25-22.

În setul al treilea, sucevenii au dat impresia că vor termina meciul cu 3-0, ei conducând cu 8-5 la primul time-out tehnic. Din păcate, ei şi-au pierdut din concentrare şi i-au lăsat pe bucureşteni la timonă. Chiar dacă au avut şansa să ducă setul în prelungiri, ei au cedat la 23, ratând copilăreşte ultimul atac.

Pierderea setului trei a lăsat urme în moralul jucătorilor suceveni care, deşi au condus cu 5-0, după o serie de servicii bune ale tânărului ridicător Verciuc, s-au „tăiat” pur şi simplu. A urmat o sarabandă de greşeli de preluare şi serviciu, iar Rapid Bucureşti a egalat scorul la seturi, 2-2.

În tie-break, CSM Suceava a avut mai mare inspiraţie, a reuşit şi vreo două blocaje, iar Raţă şi Lupuleasa au găsit parchetul din terenul adversarilor lor. În setul al cincilea, cel decisiv, CSM Suceava s-a impus cu 15-12 în faţa celor de la Rapid Bucureşti şi a câştigat şi meciul cu 3-2. Poate că formaţia gazdă ar fi meritat să învingă mult mai clar, dar victoria a fost frumoasă, iar spectacolul sportiv, unul care merita văzut.

Succesul din faţa rapidiştilor este cu atât mai valoros dat fiind că sucevenii au folosit în cea mai mare parte a partidei doi jucători foarte tineri, Raţă şi Verciuc, lângă ei evoluând bine, deşi cu fluctuaţii, şi Lupuleasa. „Veteranii” Huţuleac, Petraru, Mihuţ şi Orăşanu s-au descurcat şi ei admirabil, demonstrând că echipa CSM Suceava are potenţial. Un cuvânt bun şi pentru debutul în faţa propriilor suporteri a tânărului Cazacu.

CSM Suceava: Orăşanu, Verciuc, Huţuleac, Mihuţ, Petraru, Raţă, Lupuleasa, Cazacu, Buiciuc, Gontariu, Buhu.

 Foto: ADRIAN POPOVICI

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: