Suceava şi Soroca au semnat un acord de înfrăţire

Primarul din Soroca: Acest acord să dea un imbold autorităţilor centrale să înceapă tratativele ca Basarabia şi Bucovina să se înfrăţească într-o ţară mai mare şi unită

 Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi primarul municipiului Soroca, Victor Său, au semnat, sâmbătă, în Sala Voievozilor din Cetatea de Scaun a Sucevei, un protocol de colaborare între cele două localităţi, în prezenţa prefectului de Suceava, Mirela Adomnicăi, şi a preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur.

Ion Lungu a spus că protocolul prevede colaborarea între cele două localităţi în mai multe domenii, între care economic, turistic, cultură şi administraţie locală.

„Ne dorim ca împreună cu cei de la Soroca să promovăm proiecte tranfrontaliere. Vom face tot ce putem în acest sens” a declarat primarul Ion Lungu după semnarea documentelor.

El a spus că va întoarce vizita la Soroca.

„Vom veni cu specialişti din Primărie şi vom pune o bază trainică de prietenie, de colaborare şi de avantaje reciproce. Sunteţi fraţii noştri, prietenii noştri şi vrem să colaborăm, să ne dezvoltăm împreună” a spus primarul Sucevei.

Primarul din Soroca a mulţumit din partea tuturor sorocenilor că Suceava a acceptat să fie semnat acest acord de înfrăţire.

El a arătat că aceştia sunt primii paşi oficiali în colaborarea Suceava – Soroca, pentru că există „o colaborare prietenească” de mai mulţi ani.

„Sper ca acest acord de înfrăţire să dea un imbold autorităţilor centrale să înceapă tratativele ca Basarabia şi Bucovina să se înfrăţească aşa, mai tare, într-o ţară mai mare şi unită” a transmis primarul din Soroca, Victor Său.

El i-a oferit primarului Ion Lungu o miniatură sculptată de un artist local a Cetăţii Soroca după restaurare.

Primarul Ion Lungu a mulţumit pentru cadou şi a menţionat că va fi amplasat în sala de şedinţe a Consiliului Local Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: