Canotaj

Sportivii suceveni încep sezonul oficial cu întrecerea de ergometru

Sportivii secţiilor de canotaj de la Clubul Sportiv Municipal Suceava, pregătiţi de antrenorul Ioan Despa, şi ai Clubului Sportiv Şcolar „Nicu Gane” din Fălticeni, pregătiţi de Vasile şi Ana Avrămia, se află de aproape patru săptămâni în pregătirea de iarnă, cea de sală, în care se antrenează pe ergometre.

Ergometrul este un aparat de antrenament care imită secvenţa de mişcări practicată de canotori în barcă, mai mult în ceea ce priveşte efortul fizic, nu şi ca tehnică. Aparatul nu simulează balansul lateral al bărcii. În timpul iernii, atunci când condiţiile meteo nu permit canotorilor să iasă pe apă, folosirea ergometrului este metoda perfectă pentru menţinerea condiţiei fizice, „canotajul de interior” devenind un sport de sine stătător, cu întreceri organizate pe timpul iernii.

Prima competiţie oficială din acest an este Cupa României la Ergometru care va avea loc la Iaşi. Acest concurs se desfăşoară pe distanţa de 6000 de metri, în şase centre distribuite pe zone geografice, câştigătorii urmând a fi stabiliţi după centralizarea rezultatelor.

„Cupa României este prima competiţie oficială din acest an şi sperăm să obţinem rezultate bune, deşi venim după o pregătire de doar trei săptămâni şi jumătate, după trei săptămâni de pauză. Avem parte şi de un schimb de generaţii, dar avem sportivi talentaţi, de perspectivă, ce sper să confirme. Mulţumim Primăriei şi Consiliului Local Suceava pentru sprijinul pe care ni-l acordă, dar şi clubului de care aparţinem, CSM Suceava” a declarat antrenorul canotorilor de la CSM, Ioan Despa.

Pe 12 martie, canotorii din judeţ vor intra din nou în lupta pentru medalii la Campionatul Naţional de Ergometru, ce va avea loc la Piatra Neamţ.

La Cupa României va lipsi cel mai titrat canotor al Clubului Sportiv Municipal Suceava, Cosmin Pascari. După cel mai bun an din cariera sa de până acum, canotorul pregătit de antrenorul Ioan Despa se pregăteşte în această perioadă pe apă, în Italia, alături de lotul naţional al italienilor. Cosmin va sta cel puţin o lună în Italia, pe lângă pregătire urmând să aibă parte şi de selecţii pentru diferite bărci ale lotului. Tot de la CSM Suceava, Alexandru Dumitru Ciobâcă se pregăteşte la baza de la Snagov cu lotul naţional de tineret al României, în timp ce Florin Artenie Fântânaru este la lotul de juniori, alături de colegul său Ciprian Loghin, iar în acest an are două obiective importante, participarea la Campionatul Mondial de juniori şi la Jocurile Olimpice ale Tineretului din Argentina. Tot la lotul de juniori se află şi sportiva Georgiana Moroşanu, de la CSŞ „Nicu Gane” Fălticeni.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: