Peste 850 de oieri sunt interesaţi de subvenţia la lână

> Potrivit unei informări a DAJ, judeţul Suceava are un efectiv de 255.547 de ovine, iar de la un singur animal, în funcţie de rasă şi vârstă, se pot recolta, în medie, 2-3 kg de lână

Cu toate că a debutat timid, campania de sprijinire a crescătorilor de ovine care livrează lână în vederea valorificării se bucură de interes în judeţul Suceava. Astfel, dacă la începutul lunii august 2017 depuseseră dosare puţin peste 100 de oieri, în prezent numărul amatorilor de ajutor financiar din partea statului este de peste opt ori mai mare. Drept urmare, la Direcţia pentru Agricultură Judeţeană au fost adunate circa 850 de documentaţii. „În ceea ce priveşte programul privind ajutorul de minimis acordat crescătorilor de ovine pentru comercializarea lânii, la DAJ au fost înregistraţi 852 de solicitanţi”, face cunoscut Haralampie Duţu, directorul executiv al instituţiei sucevene, menţionând că valoarea sprijinului este de 1 leu pentru fiecare kg de lână predat către unităţile care preiau respectiva materie primă.

De acest ajutor pot avea parte crescătorii persoane fizice care au atestat de producători, persoanele fizice autorizate; întreprinderile individuale şi întreprinderile familiale; persoanele juridice; alte forme asociative cu personalitate juridică. Însă, de precizat este că un singur beneficiar poate primi maximum 15.000 de euro pe durata a 3 exerciţii financiare, respectiv în 2018 şi în cele două exerciţii financiare precedente, adică în 2016 şi 2017. La această dată, în judeţul Suceava este crescut, potrivit unei informări a DAJ, un efectiv de 255.547 de ovine, iar de la un singur animal, în funcţie de rasă şi vârstă, se pot recolta, în medie, 2-3 kg de lână. La dosar se depune cererea-tip; declaraţie pe proprie răspundere; copie după cartea de identitate sau actul de constituire de la ONRC, după caz; dovadă de cont activ; documentul de la medicul veterinar prin care se atestă că exploataţia este identificată, precum şi o aproximare privind cantitatea de lână pentru livrare. Dacă în stoc se află deja lână necomercializată, cantitatea respectivă poate fi cumulată cu recolta din primăvara anului 2018. La dosar se adaugă şi documentele doveditoare ale comercializării lânii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: