Opoziţia funcţionează cu mulţi bani, dar degeaba !

România Mare înfăptuită în anul 1918 cu toate provinciile şi judeţele sale totuşi nu-i întreagă astăzi, lipsindu-i Basarabia şi nordul Bucovinei. Realităţile social-economice, ale administraţiei, educaţiei şi culturii, cu aspectele privind integrarea în Uniunea Europeană şi în standardele anilor de astăzi sunt complexe şi necesită dezvoltare, noi puteri economice şi sociale şi un nivel competitiv adecvat.

În structura politică de azi avem exprimată convingerea populaţiei României de la alegerile parlamentare din decembrie 2016: Coaliţia PSD – ALDE la guvernarea României.

Neînţelegerile din Partidul Social Democrat, temele acestor neînţelegeri şi liderii implicaţi (Liviu Dragnea, Mihai Tudose, Victor Ponta, Sorin Grindeanu ş.a.), frecvenţa acestor “preocupări” şi supradimensionarea acestor realităţi prin mass-media induc în rândul populaţiei părerea că social-democraţii nu se pot concentra asupra programului de guvernare cu care au câştigat alegerile parlamentare atât de categoric. Nu sunt eu în măsură să dispun măsuri de corijare a acestor conduite politice, dar dreptul de a-mi spune public părerile nu mi-l poate confisca nimeni din PSD! Cred că, odată cu legiferarea noului Guvern la nivelul Parlamentului şi al Preşedintelui, se va trece la activitatea fundamentală a actului de guvernare – creşterea nivelului de viaţă al românilor. Şi aceasta şi în cazul când nu avem opoziţie cu obiective specifice şi cu manifestări în sprijinul intereselor populaţiei. Numai cu respingerea oricărei măsuri guvernamentale, cu proteste scumpe financiar şi cu multe coborâri în politica liberală cu o istorie valoroasă, nu avem şanse ca politica din România să intre în standardele normalităţii. Care şi câte propuneri constructive au adus în faţa PSD-ului liderii liberali, uselişti şi pemepişti ?

Să vii la televiziune şi să evoci persoana prim-ministrului desemnat sub numele de „Viorica Vasilica”, spune tot despre respectul, morala şi demnitatea liderului suprem al PNL!?! Vorbim de preşedintele PNL, domnul Ludovic Orban! Ignorând legile, ignorând realităţile prezente şi ignorând şansele, domnul Ludovic Orban a propus la consultările Preşedintelui României cu partidele politice organizarea de alegeri parlamentare anticipate! În PNL, recunoaştem că sunt şi lideri – senatori, deputaţi, preşedinţi ai organizaţiilor liberale – cu reale calităţi profesionale şi politice, exprimate şi recunoscute inclusiv de liderii social-democraţi. Păcat că aceştia se exprimă din ce în ce mai rar şi chiar anemic. Parlamentarii USL au contribuit hotărâtor la coborârea încrederii românilor în forul legislativ suprem, în ceea ce trebuie să reprezinte, într-o ţară democratică, Parlamentul. Să vii mereu cu tot felul de pancarde în Parlament şi să te urci pe scările sălii de la nivelul celei mai înalte tribune politice şi pe care să scrii „Hoţii”, „Jos Guvernul”, „Suntem pentru justiţie” ş.a.; să baţi cu palmele sau pumnii în masa din sala de ședințe de la Senat sau Camera Deputaţilor; să părăseşti sala de ședințe tot mai des; să participi la protestele de stradă care nu şi-au clarificat încă cerinţele etc. sunt doar câteva din măsurile promovate de USL în Parlamentul României. A vorbi despre PMP-ul lui Traian Băsescu e mai greu, cu atât mai mult cu cât ne-am cunoscut în Camera Deputaţilor, domnia sa în calitate de ministru al transporturilor.

În schimbarea unor astfel de manifestări nu pot interveni nici restricţiile, nici hotărârile de Guvern sau Parlament şi nici autorităţile statului, ci doar educaţia, care deocamdată lipseşte. Se cuvine să auzim asta toţi alegătorii pentru toate viitoarele legislaturi ! Nu ar prisosi mai multă educaţie nici unor parlamentari liberali sau pesedişti !

Vom urmări mai atent şi riguros activităţile parlamentare transmise de posturile de radio şi televiziune, spre a încerca mai larga comunicare cu semenii pe astfel de teme importante pentru viaţa noastră de fiecare zi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: