În judeţ

Numărul cazurilor de rujeolă a ajuns la 30

> La Mironu se află în evoluţie un focar comunitar de rujeolă, ce însumează cinci cazuri de îmbolnăvire

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, medicul Cătălina Zorescu, a declarat că, de la începutul anului şi până în prezent, în judeţ s-au raportat 30 de cazuri de rujeolă, cinci dintre acestea fiind înregistrate în localitatea Mironu, unde se află în evoluţie un focar comunitar de rujeolă.

Zorescu a spus că boala a fost diagnosticată în special la copii nevaccinaţi antirujeolic, o parte dintre ei având vârsta mai mică de 9 luni, iar în cazul altora părinţii au refuzat vaccinarea copiilor, însă au fost cazuri de îmbolnăvire şi la adulţi.

Medicul epidemiolog a precizat că autorităţile sanitare sucevene au luat măsuri în focarul comunitar de rujeolă de la Mironu, fiind luată legătura atât cu autorităţile locale, cât şi cu medicul de familie şi asistentul medical comunitar.

Ea a menţionat că au fost catagrafiaţi în jur de 20 de copii restanţieri din Mironu, aceştia urmând să fie recuperaţi la vaccinarea antirujeolică.

Zorescu a explicat că prima doză de vaccin ROR se administrează începând cu vârsta de 9 luni, doză care trebuie repetată la vârsta de un an.

Autorităţile sanitare recomandă părinţilor şi medicilor de familie să acorde, în continuare, o atenţie deosebită vaccinării antirujeolice a copiilor, a mai spus Zorescu.

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a publicat, vineri, o informare privind situaţia cazurilor de rujeolă înregistrate la nivel naţional în perioada 5 – 9 februarie.

Conform CNSCBT, în judeţul Suceava au fost raportate săptămâna trecută 15 cazuri confirmate de rujeolă.

Medicul epidemiolog Cătălina Zorescu a explicat că toate cazurile de rujeolă se raportează oficial după primirea rezultatelor analizelor de laborator pe probele prelevate de la pacienţi suspecţi de rujeolă, iar cele 15 cazuri confirmate de rujeolă şi raportate săptămâna trecută sunt cazuri diagnosticate anterior intervalului de timp menţionat, dar la care s-au primit rezultatele analizelor de laborator şi s-au încheiat fişele în perioada 5 – 9 februarie a.c. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: