Partidul Verde Suceava:

Este trist ca un inginer, un economist, să aibă o leafă, din martie 2018, sub cea a unei infirmiere

Partidul Verde (PV) filiala judeţeană Suceava a consideră bună mărirea salariilor pentru personalul medical, dar atrage atenţia că într-un spital nu lucrează numai medici, asistente şi infirmiere.

Într-un comunicat de presă semnat de preşedintele PV Suceava, Dan Acibotăriţă, se arată că, pentru buna funcţionare a unui spital, este nevoie şi de personalul auxiliar şi de personalul TESA.

„Dacă nu intervin la timp un instalator, un tâmplar sau un electrician, actul medical este blocat. Dacă cei de la administrativ sau de la licitaţii lipsesc de la muncă vreo două săptămâni, s-a sistat activitatea într-un spital, iar atunci importanţa unui inginer sau economist este la fel de vitală ca şi cea a unui medic” se arată în comunicat.

El menţionează că şi lipsa unui muncitor de la întreţinere poate duce la deconectarea spitalului de la utilităţi.

„Este trist ca un inginer, un economist, personal cu studii superioare să aibă o leafă, din martie 2018, sub cea a unei infirmiere, iar un muncitor să ridice ceva mai mult de 1.000 de lei” consideră Acibotăriţă.

El susţine că trebuie găsită o soluţie care să echilibreze nivelul de salarizare pentru tot personalul din cadrul unui spital.

„Din punctul nostru de vedere, al verzilor suceveni, discrepanţa uriaşă a lefurilor din sănătate ne duce cu gândul către o discriminare premeditată venită din partea Ministerului Sănătăţii, ca să nu mai spunem că cei mai mulţi votanţi, pe care îi are PSD-ul, provin din rândul muncitorilor, iar aceştia se pare că sunt cei mai umiliţi” conchide liderul PV Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: