Al treilea caz de gripă confirmat prin analize de laborator, la o gravidă în vârstă de 27 de ani

>Alte 30 de cazuri de gripă au fost diagnosticate clinic săptămâna trecută >Numărul cazurilor de infecţii respiratorii şi pneumonie, în creştere faţă de intervalul precedent

Directorul adjunct al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Suceava, Cătălina Zorescu, a declarat că în judeţ s-a confirmat, prin analize de laborator, al treilea caz de gripă din acest sezon rece la o gravidă în vârstă de 27 de ani, iar alte 30 de cazuri de gripă au fost diagnosticate clinic în cursul săptămânii trecute.

Zorescu a spus că în acest caz boala a fost cauzată de virusul gripal de tip AH1, pacienta fiind în prezent la domiciliu.

Medicul a menţionat că, de la debutul sezonului rece, în judeţ s-au mai confirmat alte două cazuri de gripă, unul cu virus gripal de tip B, la o femeie în vârstă de 74 de ani, şi altul cu virus gripal de tip AH1, la o femeie în vârstă de 62 de ani.

De la debutul sezonului rece 2017-2018 şi până în prezent, în judeţ au fost raportate 51 de cazuri de gripă diagnosticate clinic.

Potrivit unei statistici a DSP Suceava, în perioada 29 ianuarie – 4 februarie 2018, în judeţ s-au raportat 30 de cazuri de gripă diagnosticate clinic, dintre care 24 în zona Sucevei şi şase cazuri în zona Rădăuţi.

Cele mai multe cazuri de gripă diagnosticate clinic, 19, s-au înregistrat la grupa de vârstă 15-49 de ani; la grupele de vârstă 50-64 de ani şi peste 65 de ani s-au înregistrat câte patru cazuri, alte două cazuri au fost raportate la grupa de vârstă 5-14 ani, iar un caz s-a înregistrat la grupa de vârstă 2-4 ani.

Din totalul celor 30 de pacienţi diagnosticaţi cu gripă, 15 au fost internaţi în spital, dintre care nouă la Secţia de Boli Infecţioase a SJU Suceava şi şase la Spitalul Rădăuţi.

Şi numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în intervalul menţionat faţă de perioada anterioară, în judeţ fiind raportate 2904 cazuri, cu 77 de internări, grupele de vârstă cele mai afectate fiind 5-14 ani, unde s-au înregistrat 982 de cazuri, grupa 15-49 de ani, cu 633 de cazuri, şi grupa 2-4 ani, cu 554 de cazuri de îmbolnăvire.

Tot în perioada 29 ianuarie – 4 februarie au mai fost raportate 803 cazuri de pneumopatii acute, cu 100 de internări, cele mai multe cazuri de îmbolnăvire, 189, fiind la grupa de vârstă 15-49 de ani.

Reamintim că în săptămâna 22-28 ianuarie a.c., în judeţ au fost raportate 2440 de cazuri de viroze respiratorii, 684 de cazuri de pneumonie şi zece cazuri de gripă diagnosticate clinic. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: