Ministrul Muncii:

S-a ştiut din mai 2017 că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariile

Ministrul Muncii a anunţat, ieri, că încă din luna mai 2017 se ştia că în cazul a 3% dintre bugetari vor scădea salariile, ea însăşi anunţând acest lucru de mai multe ori. Lia Olguţa Vasilescu a precizat că s-a făcut o confuzie între Legea salarizării şi modificările aduse Codului fiscal.

„S-a ştiut că la aproximativ 3% dintre bugetari vor scădea salariile încă din luna mai a anului trecut. Eu am anunţat acest lucru de mai multe ori, în mai multe interviuri (…) Nu am pornit de la început de la ideea scăderii vreunui salariu, dar pentru a respecta raportul de 1 la 12 au fost necesare ajustări salariale” a declarat, marţi, Lia Olguţa Vasilescu, citată de Mediafax.

Ministrul Muncii a precizat că s-a făcut o confuzie între Legea salarizării, adoptată în iunie 2017, cu aplicabilitate de la 1 iulie, şi modificările aduse Codului fiscal privind contribuţiile.

„Salariul preşedintelui determină maximul în sistemul bugetar şi niciun alt salariat nu îl poate depăşi (…) Abia în 2022 se va echilibra sistemul, adică aceeaşi funcţie şi gradaţie să fie plătită la acelaşi nivel” a completat Lia Olguţa Vasilescu, care a mai spus că în sistemul bugetar există dezechilibre foarte mari care trebuie corectate.

Ministrul Muncii a mai spus că majorările salariale au început din 2017, acestea fiind „în total de 22%, în unele cazuri mai mici, în altele şi de 50%”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI