Secretul luptei PSD cu statul paralel

Abia acum, la mai bine de un an de la declanşarea ei, am înţeles secretul luptei abraşe a majoritarilor cu statul paralel, numit la început „sistem”, „binom”, „trinom” şi altele din aceeaşi categorie: sunt invenţii, ficţiuni, metafore, niciunul nu poate fi identificat material, nu are conţinut real, obiectiv. Statul paralel nu este o instituţie, o entitate cu anume adresă, mărime, rol, formă, culoare, nu are nici măcar certificat de naştere. Statului paralel i se atribuie totuşi puteri secrete, în fapt fiind alcătuit din câţiva procurori care fac dosare politicienilor suspectaţi de corupţie, ceea ce mi se pare o manipulare străvezie: se socotesc nevinovaţi, dar se tem de justiţie!

Aşadar de ce preferă actuala majoritate lupta cu statul paralel, un duşman invizibil pe care numai liderii cu dosare penale îl percep? Nu se ştie, dar se poate intui: ne-a ajutat Mihai Tudose, fostul prim-ministru: „Nu înţeleg conceptul, sincer!”. Şi dacă nici prim-ministrul nu înţelege ce e statul paralel, duşmanul de moarte cu care trebuie să lupte guvernul său, sarcină dată de maimultdecâtîmpăratul Liviu Dragnea, e clar că e vorba de o bazaconie existentă doar în mintea născocitorilor.

Dar lupta asta fantezist-absconsă cu statul paralel este o strategie inteligentă, o strategie care să-i scoată la liman din noianul de probleme pe care nici Executiv, nici majoritate parlamentară nu le pot rezolva. Sau nu ştiu.

Să facem un exerciţiu de imaginaţie: ce-ar fi dacă guvernanţii s-ar lupta cu paragina satelor, cu întregi regiuni abandonate subdezvoltării, cu sărăcia endemică în care nicio putere politică n-a obţinut măcar o câtime de succes, căci din toate statele europene, inclusiv ţări surori de lagăr comunist, România are cei mai mulţi săraci? Mai mulţi decât Bulgaria! Iar într-o astfel de luptă nici PSD, nici Liviu Dragnea, nici majoritatea guvernamentală nu intră. E vorba de banii „românilor” şi banii trebuie să ajungă numai unde trebuie, adică în buzunarul lor, iar ce se scurge printre degete, la bazinul lor electoral. Doar n-o să piardă voturi ca fraierii.

Ce-ar fi dacă această luptă s-ar da pentru ca exodul românilor peste graniţă să înceteze, iar tinerii, valorile, intelectualii, informaticienii, medicii, oamenii cu înaltă calificare să-şi pună mintea la propăşirea României? Ei, în cazul ăsta e evident că PSD n-ar mai câştiga veci-pururi alegerile. Aşa că din gură vor umfla gogoşi patriotarde despre „cât de mult iubesc ei rromânii”, îi vom vedea cum se împopoţonează cu sumane, ii, bundiţe, iţari şi ilice, dar faptele vor fi aceleaşi: adică guvernarea numai şi numai în propriul interes.

Îi vedeţi pe cei ce toată ziua probozesc statul paralel în stare să facă reforme în educaţie şi sănătate – unde suntem pe ultimul loc din Europa, să se apuce de autostrăzi, de modernizarea căilor ferate ca la 150 de ani de la înfiinţarea lor trenul să meargă măcar cu aceeaşi viteză ca atunci? Ori să schimbe faţa României barem cu ocazia Centenarului? Mi-e foarte clar că Dragnea nu se gândeşte la aşa ceva, fiindcă în noul guvern nici măcar n-a căutat specialişti capabili să le facă.

Îi vedeţi dumneavoastră în stare să stopeze jefuirea ţării, să îngrădească furăciunea şi corupţia pentru ca bietul cetăţean contribuabil să se simtă ocrotit de criminalitatea în creştere alarmantă în casa şi ţara lui? Îi vedeţi dumneavoastră pe vitejii luptători cu statul paralel susţinând egalitatea în faţa legii şi împărţirea corectă a dreptăţii? Din contra: îşi legiferează imunităţi, se fac luntre şi punte ca justiţia şi braţul legii să nu-i ajungă pe ei şi pe ai lor. Poporenii, prostimea şi sărăcimea pot înfunda puşcăriile fără ca ministrul Justiţiei să se strofoce pentru graţieri şi confortul în penitenciare.

Nu-i voi crede decât atunci când vor respecta autonomia administraţiei, a şcolii şi a universităţii, atunci când vor pune capăt corupţiei printr-o lege cu un singur articol: în anul fiscal… guvernul va finanţa toate localităţile din România cu câte 100 de lei pe cap de locuitor, de exemplu. Vă asigur că după o astfel de lege, actualul feudalism politic va pieri, guvernele nu vor avea mai mult de 6 (şase) ministere, nici parlamentele mai mult de 300 de aleşi, iar partidele şi politicienii vor redeveni ceea ce trebuie să fie: reprezentanţi ai Măriei Sale, Cetăţeanul, care îi plăteşte degeaba pe toţi actualii iresponsabili.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: