Dacă se înţelege că trebuie să vorbim mai puţin şi să acţionăm

Vom avea şoseaua de centură finalizată în 2018

> Aceasta este opinia Mirelei Adomnicăi, prefectul judeţului

 Prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat, joi seara, în emisiunea „Exclusiv 90 de minute”, că municipiul Suceava ar putea să beneficieze de şosea de centură încă din anul 2018, dacă se va înţelege că trebuie vorbit mai puţin şi că se impune a se acţiona.

Ea a spus că a urmărit îndeaproape subiectul şoselei de centură şi că, anul trecut, a reuşit să deblocheze etapa de la CNAIR, unde documentaţia tehnică stătea de câteva luni în aşteptarea unei aprobări. Astfel, fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a promis, la Suceava, că va debloca şi că a fost avizată într-o săptămână.

Ea a explicat că apoi trebuia parcurs un calendar care însemna între altele şi alocarea de fonduri mai mari.

Potrivit Mirelei Adomnicăi, dacă anul trecut ceea ce rămăsese de executat însemna 40 de milioane de lei, documentaţia tehnică a schimbat soluţia, pe acel „pământ de flori”. S-a mers pe o soluţie mai sigură, care costă 47 de milioane de lei, sumă care trebuia aprobată printr-o hotărâre de guvern.

„Dacă vrei să rezolvi, vorbeşti mai puţin şi faci. Faptul că s-a vorbit prea mult, că s-au făcut declaraţii politice, s-au trimis scrisori a determinat – în această perioadă dificilă pe care o traversăm cu toţii, caracterizată de o lipsă de asumare a răspunderii şi de o acoperire cu cât mai multe hârtii în momentul în care semnezi asumându-ţi răspunderea – să dureze mai mult această procedură de aprobare de suplimentare a sumei necesare pentru finalizarea celor 15 la sută” a spus Mirela Adomnicăi.

Ea a precizat că luna viitoare este cea estimată pentru deschiderea ofertelor şi stabilirea executantului şi crede că rectificările bugetare – care au devenit dintr-o excepţie o regulă şi rezolvă foarte multe probleme – vor rezolva şi această problemă, însă doar „dacă vrem să rezolvăm lucrurile şi nu vrem doar să facem declaraţii”.

„Dacă nu vorbim, ci acţionăm vom avea şoseaua de centură finalizată în 2018. Dacă doar vom face declaraţii, vom avea alte probleme. Cei care m-au înţeles cred că sunt de acord cu mine” a spus prefectul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: