În plină iarnă

Sucevenii riscă să rămână fără căldură şi apă caldă

Bioenergy, producătorul sucevean de energie termică, a avertizat ieri cu privire la riscul „iminent” al opririi instalaţiilor care livrează apă caldă şi căldură pentru toţi clienţii din reţea, în situaţia în care firma se află „într-un blocaj instituţional” din cauza întârzierii cu aproape 18 luni a alocării pachetului de certificate verzi destinate centralei din Suceava.

Compania Bioenergy reaminteşte că este singurul producător de energie termică şi apă caldă din municipiu, având 60.000 de clienţi, din 20.000 de locuinţe, plus 2.000 de firme şi instituţii bugetare din municipiu. De asemenea, se precizează că „preţul energiei termice livrate sucevenilor de Bionenergy este cel mai mic din România –116 lei/Gcal, dar pierderile rezultate în urma utilizării reţelelor publice de termoficare majorează costul acestui serviciu la 240 de lei/Gcal”. Un articol pe acest subiect veţi citi în ediţia de luni a ziarului. (N.B., L.D.C.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: