De cinci ani, judeţul Suceava pe primul loc la numărul de accidente rutiere grave

> Prefectul Mirela Adomnicăi: Vrem să creştem siguranţa în trafic. În fiecare zi sunt suspendate 10-15 permise, în special pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice

Prefectul Mirela Adomnicăi a declarat joi seara, în emisiunea „Exclusiv 90 de minute”, că una dintre priorităţile pe care le are în acest an este creşterea siguranţei în trafic, în condiţiile în care judeţul Suceava este de 5 ani consecutiv pe primul loc în ţară în ceea ce priveşte accidentele rutiere şi accidentele rutiere grave.

„La finalul anului 2018 vreau să coborâm din acest clasament. Printr-un pachet integrat de măsuri îmi doresc să reuşim să reducem numărul de accidente şi să creştem siguranţa în trafic. Este absolut necesar” a spus prefectul.

Mirela Adomnicăi a dezvăluit că, în fiecare dimineaţă, împreună cu conducerea IPJ Suceava, monitorizează accidentele care se produc în ziua precedentă şi a cerut să i se raporteze inclusiv vârsta şoferilor vinovaţi, dar şi dacă provin sau nu din judeţul nostru.

Ea consideră că una dintre explicaţiile pentru numărul mare de accidente rutiere o reprezintă specificul judeţului Suceava, care are cea mai mare reţea de drumuri naţionale ce traversează judeţul, iar peste 60% dintre acestea traversează zona rurală.

„În momentul în care aceste drumuri naţionale trec prin comune, deja începe riscul în ceea ce priveşte pietonii, în ceea ce priveşte nerespectarea vitezei legale” a spus prefectul.

Ea a declarat că este vizibilă implicarea Poliţiei Suceava în ceea ce priveşte controalele în trafic şi că, pe de altă parte, sunt cetăţeni uşor nemulţumiţi în ceea ce priveşte această insistenţă.

„Permisele sunt ridicate în special pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi nu este zi în care să nu aud că avem două-trei permise ridicate din aceste considerente. Este de neacceptat. Este de neacceptat această manifestare de imprudenţă în trafic pentru că, până la urmă, îţi asumi consecinţele unei imprudenţe în trafic în ceea ce te priveşte, dar sunt şi acele victime nevinovate: şoferii care conduc corect, care nu au asemenea atitudini iresponsabile” a precizat prefectul.

Adomnicăi a menţionat că fiecare zi înseamnă 10-15 permise ridicate pentru diverse motive, dar în mod constant sunt depistaţi şoferi care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

Prefectul a mai declarat că, în programul de creştere a siguranţei în trafic, o altă măsură pe care o are în vedere o reprezintă marcajele, cel puţin trecerile de pietoni şi axa transversală, şi că CNAIR a reuşit să finalizeze procedurile de licitaţie, iar în acest an se va soluţiona şi problema marcajelor rutiere.

Ea a menţionat că împreună cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri s-a reuşit, anul trecut, în regie proprie, să fie executate marcaje în zonele şcolilor şi în zonele mai populate, pentru siguranţa pietonilor şi şoferilor.

Prefectul a mai declarat că va discuta şi cu primarii în ceea ce priveşte iluminatul public, pentru că este nevoie de iluminat public în special în zonele trecerilor de pietoni.

„O altă zonă pe care o văd în pachetul integrat de măsuri este modul mai riguros în care vor fi obţinute permisele de conducere în urma examinărilor. Şi acum decontăm permisele de conducere obţinute fără a avea certitudinea că au fost dobândite şi competenţele şi siguranţa că ar putea şofa din prima zi de la obţinerea acestui permis de conducere” a spus prefectul.

Mirela Adomnicăi a adăugat că la şcolile de şoferi cursanţilor li se vor prezenta filme cu accidente grave pentru a înţelege că trebuie să respecte prevederile legale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Permisele se obțin cu o mare șpagă.Proba ,,oraș,, trebuie onorată cu 200-400 de euro altfel pică ..candidatul.(…)

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: