CARTONAŞUL GALBEN

Sportul, întotdeauna în coada listei?

Ultimul campionat european de fotbal a adus în prim-plan o echipă surpriză, Islanda. Cum a reuşit o ţară aşa de mititică să aibă o asemenea ascensiune fulminantă pe plan sportiv? Nordicii au găsit o generaţie bună, au alcătuit un program unic şi competitiv la nivel naţional şi au considerat sportul o prioritate.

La noi, aproape întotdeauna, sportul este în coada listei şi se alege cu fărâmăturile din alte părţi, de obicei cu praful de pe tobă. Orice urbe are proiectele ei şi nevoile ei imperioase, dar parcă de fiecare dată sportul să fie trecut la diverse este păcat.

Pe vremuri, ca să-ţi ridici drepturile, invariabil ajungeai la un contabil. El ridica privirea pe deasupra lentilelor şi te întreba: „Mata de unde eşti?”. Tu spuneai vioi, „de la sport”. Atunci venea răspunsul „Mata pe alt tabel eşti trecut”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI