Protest al grefierilor de la Tribunalul Suceava

>Salariile lor se diminuează după transferul contribuţiilor sociale în sarcina angajatului

Personalul auxiliar de specialitate şi conex de la Tribunalul Suceava protestează, joi, faţă de modul de calcul al drepturilor salariale prin purtarea unei banderole albe, fără a afecta activitatea instanţelor sau parchetelor sau programul de lucru cu justiţiabilii.

Nemulţumirea este generată de faptul că, în urma transferului contribuţiilor sociale din sarcina angajatorului la angajat, grefierii cu vechime mai mare de 15 ani în muncă şi în funcţie, vor suferi o scădere a salariului net cu sume

cuprinse între 36 şi 500 lei, cu toate că ministrul Muncii şi Justiţiei Sociale a asigurat că în sistemul bugetar nu va avea loc o scădere a salariilor, ci o creştere graduală.

Grefierii se consideră discriminaţi faţă de celelalte categorii profesionale din sistemul bugetar, fiind singura categorie profesională bugetară căreia nu i-au fost majorate salariile, ultima creştere salarială fiind aplicată la 1 decembrie 2015, când s-a aplicat pentru întreg sistemul bugetar o creştere salarială de 10%.

Protestul de joi reprezintă o încercare de a atrage atenţia factorilor decizionali asupra situaţiei în care se află această categorie de angajaţi, mai ales că Ministerul Justiţiei nu a adoptat o poziţie oficială în vederea rezolvării problemei.

Grefierii atrag atenţia că, dacă situaţia nu se va rezolva în zilele ce urmează, sunt dispuşi să apeleze la mişcări de protest, inclusiv prin întreruperea temporară a activităţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: