Petiţiile privind legile proprietăţii continuă să asalteze Prefectura

> Din totalul celor 1.076 de petiţii înregistrate în 2017, 332 sunt cereri de retrocedare de terenuri şi imobile, 30 solicitări de primiri în audienţă, 14 se referă la recalculări sau majorări de pensii, iar două privesc tulburarea ordinii şi liniştii publice

Pe adresa Prefecturii Suceava au sosit 1.076 de petiţii înregistrate, se arată în Raportul de activitate al instituţiei în anul 2017. Conform sursei citate, din totalul analizat, 153 petiţii au fost redirecţionate către Prefectură de administraţia publică centrală şi alte organe ale statului, iar 923 au fost înregistrate direct în registrul local.

Conform informării amintite, 52 dintre petiţii au primit răspuns pozitiv sau parţial pozitiv; 72 s-au soluţionat cu răspuns negativ; 407 au fost trimise, înspre competentă soluţionare, către alte instituţii abilitate ale statului; în 32 cazuri a fost declinată competenţa către organele de cercetare penală sau cele de judecată; în 401 de cazuri s-au oferit precizări legale; 98 au luat calea clasării; 14 sunt în curs de soluţionare. Potrivit Raportului de activitate al Instituţiei Prefectului în anul 2017, cele mai multe petiţii, respectiv 332, sunt cereri de retrocedare de terenuri şi imobile; 30 sunt solicitări de primiri în audienţă; 14 se referă la recalculări sau majorări de pensii; două privesc tulburarea ordinii şi liniştii publice; cinci au avut ca obiect infracţiuni şi contravenţii; 687 au vizat alte diverse probleme.

În cursul anului 2017, în cadrul Instituţiei Prefectului au fost primite în audienţă 372 persoane, din care 291 de prefect, iar 81 de subprefect. Totodată, la Biroul relaţii cu publicul au fost consiliate 321 persoane. De menţionat este faptul că, din celor 693 petenţi care au cerut audienţă, încă 321 au fost consiliaţi de personalul de relaţii cu publicul, iar 96 au fost îndrumaţi către alte instituţii sau structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru competentă soluţionare. Din totalul de 51 de petiţii depuse cu ocazia audienţelor, cinci au fost soluţionate pozitiv sau parţial pozitiv; pentru cinci s-au dat soluţii negative; în 41 de cazuri s-a declinat competenţa către alte instituţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: