Ieri după-amiază, după mai multe ore de la transportarea în stare gravă la UPU a Spitalului Judeţean Suceava

O femeie, cu arsuri pe 45% din corp, a ajuns la o secţie de arşi din Bucureşti

> Femeia, din Hânţeşti, în vârstă de 33 de ani, a fost rănită într-o deflagraţie produsă la ora 6 a dimineţii, probabil din cauza unei acumulări de gaze provenite de la o butelie > Cei doi copii, minori, au avut atacuri de panică, dar, la fel ca şi soţul, au scăpat nevătămaţi

O explozie devastatoare produsă ieri, în jurul orei 6.10, în Hânţeşti, a distrus o locuinţă în care se afla o întreagă familie. După anunţarea evenimentului, la faţa locului avea să intervină Detaşamentul de Pompieri Suceava, cu două autospeciale şi o ambulanţă SMURD, alături de un echipaj al Serviciului de Ambulanţă Judeţean. O femeie în vârstă de 33 de ani, după ce a fost stabilizată de echipajele medicale, a fost transportată de urgenţă la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean Suceava, cu arsuri de gradele I şi II pe aproximativ 45% din suprafaţa corpului…

Deflagraţia, care nu a fost urmată de un incendiu, s-a produs, cel mai probabil, din cauza unei acumulări de gaze provenite de la o butelie, atunci când mama, femeia în vârstă de 33 de ani, a încercat pornirea maşinii de gătit, spre a pregăti micul dejun.

Potrivit declaraţiilor făcute de slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, „în momentul exploziei, în locuinţă se mai aflau soţul femeii şi doi copii. Din fericire, soţul şi copiii nu au avut nevoie de îngrijiri medicale; totuşi, aflăm că minorii au suferit un atac de panică.

Casa, formată din parter plus mansardă, a fost cel mai mult afectată în zona exploziei (bucătărie, baie şi un hol). Doi dintre pereţii rămaşi în picioare, dar care prezentau pericol de cădere, au fost demolaţi ulterior de pompierii militari, pentru a nu se înregistra şi alte victime.

Aflăm că au mai fost avariate două locuinţe învecinate – uşi, ferestre şi faţade. De asemenea, au fost afectate de deflagraţie caroseriile a două autoturisme parcate în zonă.

Din cauza leziunilor suferite şi a suprafeţei mari pe care s-au întins arsurile, aproximativ 45% din suprafaţa corpului, medicii suceveni au decis transferul femeii de 33 de ani către o unitate medicală de specialitate. Din nefericire, femeia arsă s-a aflat în situaţia de a aştepta mai multe ore până să i se găsească un loc într-un spital de arşi din ţară, după ce încercări repetate de a o trimite spre internare spre unităţi medicale din Iaşi sau Braşov au eşuat.

Ieri după-amiază, femeia arsă a zburat la Floreasca, fiind transferată dintr-un elicopter în altul la Focşani

Iniţial, femeia rănită ar fi urmat să fie transferată cu un elicopter SMURD la o secţie de arşi a unui spital din Braşov, potrivit informaţiilor transmise de corespondentul Mediafax.

„Am primit acceptul de la Braşov pentru transferul femeii rănite în explozia de azi dimineaţă. În scurt timp este aşteptat să ajungă la Suceava un elicopter SMURD care o va transfera la Braşov. Femeia a suferit arsuri pe 45% din suprafaţa corporală” declarase, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, dr. Mihai Ardeleanu.

Ulterior, după ora 14, a venit informaţia că femeia arsă din Hânţeşti urma să fie transportată cu un elicopter SMURD la Bucureşti, după ce medicii de la Spitalul Foreasca au reuşit să îi găsească un loc într-o secţie mai bine dotată ca cea de la Braşov.

 „Elicopterul SMURD de la Iaşi a ajuns deja la Suceava şi ni s-a comunicat că pentru femeia rănită în explozie s-a găsit un loc la Spitalul Floreasca din Bucureşti şi va fi dusă acolo” a declarat ulterior, pentru Mediafax, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Suceava, Mihai Ardeleanu.

Reprezentanţii SMURD au făcut cunoscut că femeia arsă avea să fie dusă de elicopterul SMURD de la Iaşi numai până la Focşani, de unde să fie preluată de un alt elicopter SMURD, ce urma să fie trimis de la Bucureşti în întâmpinare, astfel încât zona Moldovei să nu rămână fără asistenţă medicală aeriană.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: