Două sindicate sucevene din educaţie adresează întrebări către IŞJ Suceava

> Acestea vizează încadrarea în costurile standard, comasările de şcoli şi clase sau restanţele la plata drepturilor salariale

Preşedintele Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ „Pro–Educaţia” Suceava, Traian Pădureţ, şi preşedintele Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Suceava, Vasile Petru Gorea, organizaţii afiliate la Federaţia Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, solicită Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Suceava să răspundă la mai multe întrebări legate de situaţia învăţământului din judeţ.

Astfel, cei doi lideri sindicali cer ISJ Suceava să comunice situaţia încadrării în costurile standard la nivelul judeţului Suceava pentru anul bugetar 2018. Totodată, se solicită o informare privind numărul de unităţi de învăţământ care îşi pierd personalitatea juridică ca efect al comasării la nivelul judeţului Suceava, dar şi numărul de clase/ grupe comasate în cadrul unităţilor de învăţământ la nivelul judeţului nostru. Liderii sindicali vor să afle şi numărul de clase/ grupe în regim simultan la nivelul judeţului Suceava, cu evidenţierea situaţiilor problematice (de tipul – în componenţă copii cu CES), precum şi numărul posturilor didactice auxiliare/ nedidactice vacante, blocate la nivelul judeţului.

În final, liderii Uniunii Judeţene a Sindicatelor din Învăţământ „Pro–Educaţia” Suceava, Traian Pădureţ, şi Sindicatului Salariaţilor din Învăţământul Preuniversitar Suceava, Vasile Petru Gorea, vor ca ISJ Suceava să transmită situaţia restanţelor la plata diferenţelor salariale cuvenite angajaţilor din învăţământul judeţului, în baza sentinţelor judecătoreşti, inclusiv situaţia achitării tranşelor din sentinţele judecătoreşti referitoare la daune interese moratorii sub forma dobânzilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: