Garajul pentru cele 40 autobuze electrice va fi construit pe imaşul din Burdujeni-sat

Noul sediu al societăţii de transport public local TPL Suceava se va construi pe un teren identificat de specialiştii Primăriei Suceava în cartierul Burdujeni-sat. Anunţul făcut de primarul Ion Lungu survine demersurilor de depunere a proiectului „Sistem integrat de transport ecologic de transport”, achiziţionarea cu fonduri europene nerambursabile a 40 de autobuze electrice fiind condiţionată de construirea, pe o suprafaţă proprietate a autorităţilor locale, a unor amenajări corespunzătoare pentru adăpostirea şi întreţinerea acestora. Primăria ar avea terenuri disponibile în Lunca Sucevei şi la actualul sediul al TPL, însă acestea sunt grevate de procese cu Termica şi, respectiv, TASA.

„Din păcate, avem o problemă cu terenul. Documentaţia este gata, însă trebuie să indicăm exact terenul pe care vom face acest sediu. La Termica, terenul este al Primăriei, după un proces la Înalta Curte Casaţie şi Justiţie, câştigat, în primă fază şi la Judecătorie, administratorul judiciar a dat în judecată Primăria. Ca atare, există o notificare în acest sens, şi nu o sarcină, iar în această situaţie terenul nu este eligibil pentru proiecte cu fonduri europene. Şi la TPL avem o situaţie încâlcită, pentru că activele de acolo sunt ale TASA” a declarat edilul-şef.

Suprafaţa de 25.000 mp se află pe imaşul din Burdujeni-sat, pe strada Căpitan Andrei, după identificările cadastrale, o hotărâre de Consiliu Local în sensul celor precizate urmând a fi anexată la documentaţie pentru accesarea finanţării europene. „Este un imaş cu denivelări, unde oamenii au pus foarte multe materiale de construcţii, moloz, resturi de gresie şi faianţă. Poate că este bine, pentru că oricum trebuie să nivelăm acolo şi să pregătim o platformă pentru societatea de transport public local” a explicat Ion Lungu, menţionând că amenajarea platformei va fi o investiţie separată, susţinută cu bani din bugetul municipal.

În cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020, municipiul Suceava ar putea accesa 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a minim 40 de autobuze electrice cu sistem de e-tiketing şi de „monitorizare în trafic a flotelor”. Ion Lungu crede că proiectul va fi depus până pe 31 martie, contractul de finanţare putând să fie semnat vară.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: