Trei transporturi ilegale de material lemnos descoperite în weekend

Trei transporturi de material lemnos aflate în afara legii au fost descoperite în traficul rutier la finele săptămânii trecute. Unul dintre ele a fost dibuit de poliţişti sâmbătă, în jurul orei 17, după ce un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Vatra Dornei a oprit pentru control pe DN 17, pe raza comunei Dorna Candrenilor, o autoutilitară condusă de un localnic de 55 de ani, care transporta material lemnos. În urma verificărilor, poliţiştii au constatat că bărbatul nu deţine documente legale de provenienţă şi transport a materialului lemnos. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional, iar materialul lemnos a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Dorna Candrenilor.

Duminică, alte două transporturi ilegale de lemn au fost oprite din drumul lor. La orele prânzului, o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a tras pe dreapta, pentru control, pe DN 17A, din comuna Suceviţa, autoutilitara condusă de un bărbat de 40 de ani, din comuna Vatra Moldoviţei. Omul nu avea niciun fel de document de provenienţă şi transport a materialului lemnos, motiv pentru care s-a solicitat sprijinul specialiştilor silvici care, în urma inventarierii, au stabilit că acesta transporta ilegal cantitatea de 3 metri steri lemn de foc de esenţă foioase. Şoferul a fost amendat şi, totodată, lăsat fără marfa pe care o transporta, lemnul fiind confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Marginea. După lăsarea întunericului, aproape de ora 19, tot o patrulă din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Marginea a oprit pentru control, pe acelaşi drum naţional 17A, dar pe raza comunei Marginea, o autoutilitară cu semiremorcă condusă de un localnic de 29 de ani, care transporta material lemnos. Întrucât existau suspiciuni cu privire la caracteristicile materialelor lemnoase înscrise în avizul de însoţire prezentat de conducătorul auto şi realitatea existentă, poliţiştii au solicitat sprijinul specialiştilor Ocolului Silvic Marginea, care, în urma inventarierii, au stabilit că în semiremorcă se afla cantitatea de 35,6 mc lemn de foc de esenţă fag. Adică existau în plus nu mai puţin de 13 mc de material lemnos, dar şi un minus de 11 mc lemn de foc de esenţă paltin de munte, faţă de cantitatea înscrisă în documentul prezentat pentru control. În cauză, s-a dispus sancţionarea contravenţională a societăţii emitente a documentelor, pentru încălcarea prevederilor legale, confiscarea faptică a lemnului de fag, precum şi confiscarea valorică a cantităţii de 11 mc lemn de foc din specia paltin.

Print Friendly, PDF & Email

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: