PSD a dat de belea

Când PSD iese la atac cu tancul Ion Cristoiu, mi-e clar că partidul moşit de Ion Iliescu a intrat la belea, iar azi beleaua are un nume greu, „strada”, adică manifestaţiile cu zeci şi sute de mii de participanţi împotriva „ciumei roşii”, manifestaţii care nu se mai opresc de peste un an. În batjocură, protestatarii sunt numiţi „tefelişti”, un cuvânt compus prin abreviere de la sintagma devenită universală, „tinerii frumoşi şi liberi”, ca să rimeze cu manelişti, pedelişti, eventual fascişti, nazişti… Nu e departe nici paronimul „a terfeli”, aşa, pentru transfer de rezonanţă semantică.

Niciuna dintre manipulările anterioare – şi n-au fost deloc puţine – n-a „ţinut”: n-a putut nimeni dovedi că protestatarii sunt plătiţi de Soros şi imperialismul mondial care nu lasă PSD să guverneze pentru bunăstarea românilor şi au transformat România în colonie, nici că sunt scoşi în stradă de companii multinaţionale şi infiltraţi de servicii secrete ale statului paralel, ba nici că sunt prost informaţi şi manipulaţi de „agenturi străine”.

N-au reuşit Ion Cristoiu şi propagandiştii din presa şi televiziunile de casă o dată, n-au reuşit nici a doua, a treia oară, dar nici de lăsat nu se lasă şi iată-l pe inventatorul găinii care naşte pui vii călcând cu şenila avântul protestatar ca să-i bage pe tefelişti în casă la căldurică, să scape PSD de belea: cică de aia avem opoziţie slabă, inodoră şi incoloră, de aia nu poate creşte PNL fiindcă strada îi ia maul, iar mesajele, acţiunile protestatarilor vin mereu cu priză la public, umplând ecranele în ţară şi, vai!, în afară, de ne strică imaginea României.

Să vedem ce se ascunde sub şenila maestrului:

  1. PNL nu scade din pricina protestelor, ba se află pe un trend crescător cu vreo 9-10% faţă de ultimele alegeri. De scăzut scade însă PSD, dar sondajele de ei înşişi moşite îl menţin sub perfuzie la 37-39%, considerând că PSD e veşnic la putere.
  2. Sensul mişcărilor de stradă va fi păstrat, dacă actuala putere rezistă sub loviturile interne şi externe, inclusiv de mâna lui Liviu Dragnea. Şi fiindcă protestele nu par a se domoli până la viitoarele alegeri, Cristoiu dă glas fricii PSD că mesajele străzii pot fi preluate de liberali şi userişti, că Opoziţia formală şi strada pot face front comun. A mai apărut şi frica activiştilor PSD că n-or putea schimba cursul viitoarelor alegeri deoarece sutele de mii de protestatari au trezit vigilenţa cetăţenilor, iar membrii partidelor de opoziţie vor fi cu ochii pe urne. Aşa că fraudarea votului în care PSD e mare meşter nu va mai fi posibilă la scara la care a fost. Plus că în patru ani s-a mai învăţat ceva democraţie.

Strada anticipează că bătălia cu corupţia va avea efectele scontate, majoritatea candidaţilor stângii cu dosare penale urmând să primească sentinţe judecătoreşti până atunci, iar alte cadre de nădejde Dragnea nu are de unde scoate. Se vede din selecţia ultimelor trei guverne, cele mai slabe din istoria României. Se vede şi din Parlament unde făcătorii din legi stau foarte prost la capitolul studii juridice, experienţă, expertiză şi profesionalism, iar amatorismul lor le dă de furcă până la UE.

Partea care deranjează cel mai tare PSD este că în zilele cu demonstraţii de stradă partidul şi membrii săi trebuie să se ascundă şi să tacă chitic, iar spaţiul public nu mai poate fi controlat de mulţimile de ofiţeri de presă, între care cei mai mulţi sunt acoperiţi, acţionând nu ca activişti de partid conştiincioşi, ci ca „oameni de bine”, mari iubitori de „rromâni”, dar revoltaţi, nu împotriva celor ce le dijmuiesc ţara şi munca, ci împotriva celor ce prind hoţi şi corupţi.

Ideea aceasta strada nu o va accepta niciodată. Din contra: speră că, după mătrăşirea justiţiei independente şi a statului de drept, roata nu va merge mereu de-a hârja, vorba lui Moş Ion Roată, ţinându-i pe corupţi şi hoţi la loc de cinste, ci va începe din nou să se învârtă, aşezându-i pe toţi unde le e locul. Căci legile nu sunt date pentru totdeauna, iar PSD nu va fi veşnic la putere. Mai e şi Dumnezeu care mai trăsneşte din când în când, chiar dacă nu bate cu bota.

Şi apoi nu cred că PSD va mai exista după ce ne va scoate din UE şi NATO, idealul foştilor securişti întovărăşiţi cu GRU –KGB, şi nici că jefuitorii României vor scăpa nepedepsiţi!

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: