Actriţa spaniolă Penélope Cruz va fi laureată cu un premiu Cesar onorific pentru întreaga carieră

Actriţa spaniolă Penélope Cruz va fi distinsă cu un premiu Cesar onorific pentru întreaga carieră, la gala prestigioaselor premii ale Academiei franceze de artă şi tehnică cinematografică, ce va avea loc la 2 martie la Paris, a anunţat ieri Academia citată de EFE. „Sublimă şi emoţionantă”, actriţa are această abilitate de a străluci atât în producţiile internaţionale, cât şi în filme de autor, atât în regia lui Ridley Scott, Bob Marshall, Keneth Branagh, Sergio Castellitto, Fernando Trueba, cât şi a lui Asghar Farhadi, cu care a încheiat recent filmările la „Todos lo saben”, notează Academia într-un comunicat. Academia a salutat totodată interpretările sale „precise şi incandescente” în faţa unor parteneri de platou ca Johnny Depp, Jordi Molla , Day Lewis, Judi Dench, Adrien Brody, Brad Pitt sau Javier Bardem.

 Penelope Cruz a jucat în cinci filme ale lui Pedro Almodóvar, printre care „Volver”, care i-a adus un premiu Goya al cinematografiei spaniole, un premiu al Academiei europene de film şi un premiu pentru cea mai bună interpretare feminină la Festivalul de la Cannes din 2006. Graţie acestui film, ea a fost aleasă de Woody Allen să joace alături de Scarlett Johansson şi Javier Bardem rolul Mariei Elena în „Vicky Cristina Barcelona” (2008), şi a fost recompensată cu un Oscar pentru cea mai bună actriţă într-un rol secundar şi cu un premiu Bafta al cinematografiei britanice.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: