Atletism

Andrei Gag: În 2018 mă voi concentra pe Campionatele Europene, încerc să câştig o medalie

> Sportivul Andrei Gag a declarat, joi, că în anul 2018 se va concentra pe participarea la Campionatele Europene de atletism, programate în perioada 7-12 august la Berlin (Germania), acolo unde îşi propune să câştige o medalie în proba de aruncare a greutăţii.

 „Sper ca în viitor să fac lucruri măreţe, dar este nevoie de timp. Este o probă tehnică, o probă de maturitate, care necesită timp. Nu poţi să devii de azi pe mâine foarte bun. Trebuie să ai răbdare. Pentru 2018 mă voi concentra foarte mult pe Campionatele Europene de la Berlin. O să o las mai moale în sezonul de iarnă ca să pot să mă încarc pentru aceste Europene. Eu tind cât mai sus. Cu ajutorul lui Dumnezeu, voi fi apt din punct de vedere fizic şi sper să termin acolo în faţă. Voi încerca o medalie”, a afirmat Gag.

Sportivul în vârstă de 26 de ani a menţionat că nu se va mai antrena în străinătate ca în trecut, urmând să se pregătească mai mult la Suceava. “Sportul de performanţă este ca o loterie. Poţi să ai mulţi ani de pregătire în spate, iar când vine competiţia să dai chix pentru că pot interveni anumiţi factori. La noi, la atletism, sunt condiţiile meteo, pentru că aici contează dacă plouă, ninge, dacă e frig sau cald. Aşa că rezultatul tău depinde de multe lucruri. Anii trecuţi m-am pregătit destul de mult în Germania alături de câţiva prieteni. Însă anul acesta, banii pe care îi plăteam în străinătate m-am gândit să îi investesc în câteva facilităţi în România. Am construit la Suceava un minimum necesar de care are nevoie un aruncător”, a explicat el.

Andrei Gag a fost premiat, joi, de Primăria Sectorului 1, alături de ceilalţi sportivi români care au adus delegaţiei României 11 medalii, dintre care trei de aur, două de argint şi şase de bronz, la Universiada de la Taipei, desfăşurată la finalul lunii august.

Premiile în bani oferite în cadrul evenimentului desfăşurat în Sala de Consiliu a Primăriei Sectorului 1 sunt următoarele: medalie de aur – 5.000 de lei, medalie de argint – 3.750 lei şi medalie de bronz – 2.500 de lei. De asemenea, antrenorii celor 11 medaliaţi au fost premiaţi cu jumătate din suma încasată de sportivul respectiv.

Cei 11 sportivi medaliaţi sunt: Larisa Iordache (gimnastică, 2 aur şi 1 bronz), Alina Rotaru (atletism — 1 aur), Nicolae Alexandru Soare (atletism, 1 argint), Alin Firfirică (atletism, 1 argint), Andrei Muntean (gimnastică, 1 bronz), Andrei Gag (atletism, 1 bronz), Bianca Răzor (atletism, 2 bronz), Sanda Belgyan (atletism, 1 bronz), Camelia Florina Gal (atletism, 1 bronz), Anamaria Nesteriuc (atletism, 1 bronz) şi Bernadette Szocs (tenis de masă, 1 bronz).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: