Riscă ani buni de puşcărie din cauza unui sărut

> Gelozia l-a făcut să-şi ucidă prietenul de pahar

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Adâncata, cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de omor. Şi asta pentru un sărut dat pe fondul consumului de alcool şi care a trezit o gelozie fatală.

Ancheta derulată de procurori arată că omul şi-a ucis prietenul şi partenerul de pahar, un consătean necăsătorit ce locuia singur, dar cu care petrecea mult timp împreună şi cu care obişnuia să consume băuturi alcoolice. În a doua jumătate a anului trecut, între cei doi s-a strecurat o tânără care s-a mutat la locuinţa inculpatului, întrucât imobilul în care locuia era într-o stare avansată de degradare şi nu era încălzit. Din acel moment, între inculpat şi tânără s-a înfiripat o relaţie de prietenie, cei doi întreţinând relaţii sexuale, se arată în rechizitoriu. După-amiaza zilei de 2 decembrie 2017 avea să reprezinte sfârşitul prieteniei dintre bărbaţi. Victima a mers, ca şi în alte numeroase dăţi, în vizită la locuinţa ucigaşului. Nu a venit cu mâna goală, ci cu „doi litri de vin pe care i-au consumat toţi trei, alături de o cantitate apreciabilă de bere”, spun anchetatorii. Doar că, la un moment dat, tânăra găzduită în casa inculpatului s-a sărutat cu musafirul, „moment în care inculpatul a devenit violent, irascibil şi a început să aibă manifestări de gelozie. A făcut o criză de nervi, a strigat către victimă să părăsească imobilul, după care a iniţiat un atac asupra ei, lovind-o cu pumnii şi picioarele la nivelul corpului, dar şi în zona capului”. Gestul celor doi a înfuriat-o atât de tare pe gazdă, încât l-a aruncat pe prieten pur şi simplu afară din casă, prin geamul de la bucătăria locuinţei.

 Poate că întâmplarea ar fi avut un alt sfârşit dacă victima, după ce s-a ridicat cu greu de la sol, nu ar fi intrat din nou în casă, într-o cameră alăturată bucătăriei, un dormitor. Aici, se arată în anchetă, inculpatul parcă a turbat şi „s-a năpustit asupra prietenului cu pumnii şi picioarele, doborându-l la sol, apoi l-a lovit haotic şi cu putere cu pumnii şi picioarele peste corp, însă în special în zona capului, a feţei. De asemenea, inculpatul s-a folosit şi de cablul unui prelungitor electric cu care a lovit victima peste corp cu putere şi, la un moment dat, a înfăşurat cablul după gâtul victimei, încercând să o stranguleze”.

Potrivit concluziilor raportului medico-legal de necropsie moartea victimei a fost violentă, cauzată fiind de un traumatism cranio-cerebral acut cu fractură de calotă şi bază craniană şi hemoragie meningo-cerebrală, agravat de consumul excesiv de alcool.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: