Patru români, între care şi medicul sucevean Vasile Oşean, au traversat Atlanticul într-o barcă cu vâsle, stabilind un nou record mondial

 Patru români au stabilit un nou record mondial. Echipa formată din medicul sucevean Vasile Oşean, Andrei Roşu, Ionuţ Olteanu şi Marius Alexe a reuşit să traverseze Oceanul Atlantic în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute. Acţiunea lor a fost în scop caritabil, în vederea strângerii de fonduri pentru construirea, la Adunaţii Copăceni, a unui centru hospice socio-medical  destinat copiiilor diagnosticaţi cu boli rare sau limiatatoare de viaţă.

„Misiune îndeplinită! Atlantic4 au traversat Oceanul Atlantic în 38 de zile, 14 ore şi 32 de minute, stabilind astfel un nou record mondial pentru cea mai rapidă ambarcaţiune de tip Pure din categoria de 4 membri care traversează Atlanticul, recordul precedent fiind de 44 de zile, 20 de ore şi 22 de minute aparţinând echipei britanice All Beans No Monkeys” se precizează pe Atlantic4.ro.

Potrivit sursei citate, prima echipă din România, dar şi din Europa de Est, participantă la cea mai grea cursă de canotaj din lume, Talisker Whisky Atlantic Challenge, a plecat din La Gomera (Spania) pe data de 14 decembrie 2017 şi a ajuns cu bine în Antigua (Caraibe) pe 22 ianuarie 2018, în jurul orei 4-5 dimineaţa, ora României. Ei au ajuns la finish pe locul 12 din total ambarcatiuni, locul 9 în categoria de 4. (N.B.; Foto: Facebook Atlantic Campaigns)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: