O nouă premieră a Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava

„Mimesis”

Un nou spectacol pus în scenă de actori ai Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava va putea fi urmărit, în premieră, la sfârşitul acestei săptămâni.

Directorul adjunct al Teatrului Municipal „Matei Vişniec” Suceava, Alina Mihăescu, a precizat, luni, într-un comunicat de presă, că spectacolul „Mimesis”, în regia lui Daniel Iordan, se va juca în premieră duminică, 28 ianuarie, de la ora 17, la Iulius Mall. Din distribuţie fac parte actorii Bogdan Amurăriţei, Răzvan Bănuţ şi Sergiu Moraru.

Alina Mihăescu a mai arătat că „Mimesis” este un spectacol care se adresează tuturor categoriilor sociale şi de vârstă, al cărui concept are la bază comunicarea de tip nonverbal cu audienţa. Actorii comunică folosind mijloace specifice de tip mim, cu machiaj specific.

„De ce mimesis? Incepând cu definiţia mimesisului, ca artă a imitaţiei, regizorul Daniel Iordan a dezvoltat această idee provocând actorii la asumarea unui gest psihologic (poziţie corporală) atunci când intră în raport cu o emoţie venită din partea audienţei. Pe scurt, preluarea emoţiei transpusă prin non-emoţie. Platon spunea că mimesisul este de fapt o imitaţie a imitaţiei. De fapt, se pune întrebarea: mimesisul este o imitaţie a adevărului, sau a unei iluzii? Din acest motiv, actorii care performează cu mijloace specifice mimului, trecând şi prin exerciţiul de statuie vivantă, nu fac altceva decât să preia, printr-un gest psihologic imitativ, o emoţie venită din exterior, de la cei cu care vor intră în contact. În final, scopul acestui tip de performing este să transmită emoţie. Conceptul are la bază necesitatea comunicării între oameni, având ca mesaj transcenderea emoţiei, care trebuie sa depăşească limita cunoaşterii” a explicat regizorul Daniel Iordan.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: