Prefectul a verificat, în teren, starea drumurilor naţionale:

Cu excepţia DN 17 A, unde e zăpadă frământată, drumurile naţionale au fost curăţate „la negru”

> Am cerut refacerea stocurilor de antiderapant, a făcut cunoscut Mirela Adomnicăi

Prefectul Mirela Adomnicăi  a  inspectat, ieri, în jurul orei prânzului, porţiuni din drumurile naţionale aflate în aria de competenţă a secţiilor de Drumuri Naţionale  Suceava şi Câmpulung: DN2, de la Suceava spre Fălticeni, şi DN 17, Suceava – Păltinoasa, unde se înregistrează probleme privind circulaţia rutieră, de dimineaţă, din cauza zăpezii

şi a gheţii.

Prefectul a precizat că, pe parcursul nopţii de duminică spre luni, s-a intervenit pe drumurile naţionale cu  circa 60 de utilaje, peste  700 tone de sare,  peste   15 tone de clorură de calciu şi 6,5 tone de produs  ecologic.

Ea a arătat că luni, la ora  verificării în teren,  drumurile naţionale erau curăţate „la negru”, în general, mai puţin DN 17A, unde se circula în condiţii de zăpadă  frământată pe porţiunea de drum care merge spre Palma, pe  drumurile care leagă  Vicovu de Sus de  Vicovu de Jos şi Marginea – Păltinoasa.

Prefectul a spus  că ieri, după prânz, pe drumurile aparţinând de SDN Suceava  se circula  „la negru”,  doar pe alocuri circulaţia fiind  îngreunată.

„Suntem mereu în legătură cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iaşi, pentru refacerea stocurilor de antiderapant, cantitatea de antiderapant fiind suplimentată, prin act adiţional,  cu circa 3000 de tone” a declarat prefectul Mirela Adomnicăi.

Prefectul a mai precizat că judeţul  Suceava nu a primit avertizare meteo de cod galben de ninsori viscolite, pentru perioada la care facem referire, dar condiţiile meteo au fost de cod galben,  mai ales în zona de munte. Ea a spus că se primise doar atenţionare de cod galben de ceaţă şi polei, pentru perioada 21 ianuarie, ora 22,30 – 22 ianuarie, ora 13. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: