CARTONAŞUL GALBEN

Ce-i mai aproape, cămaşa sau sumanu‘?

Rivalitatea dintre Steaua şi Dinamo este proverbială şi a produs de-a lungul timpului tot felul de patimi şi adversităţi. Am asistat la tot felul de dispute, mai mult sau mai puţin amicale, dar mi-am pus tot timpul o întrebare legată de duelurile dintre echipele locale şi cele două mari forţe ale sportului românesc.

Cu cine ţii la un meci în care joacă băiatul vecinului tău, sucevean, cu echipa lui, cea locală, sau eşti de partea bucureştenilor? Am văzut faze absolut incredibile pe care nu le-am înţeles şi încă meditez la ele…

Nu ştiu exact ce să spun, pentru că am rămas fără replică la vreo două partide dintre ai mei şi restul lumii. Cum ar fi fost ca un „câine roşu” din Burdujeni să se zgârie pe ochi la victoria Forestei Suceava cu Dinamo, cu 5-4, după ce gazdele au condus cu 4-0?

Scuze, nu înţeleg partea microbistă care preferă să ţină cu Gnohere sau Mahlangu, pentru moment, în faţa lui Robi, băiatul prietenului tău cu care joci table în fiecare zi. Cum poţi să te uiţi în ochii prietenului tău ştiind că ai fost la meci şi el te-a văzut şi ştie că ai avut la gât un fular în alte culori decât cele ale formaţiei gazdă, din oraşul unde ai crescut, şi tu ai mai şi oftat atunci când cei mici şi „nevinovaţi” au marcat?

În mod normal ar mai fi urmat ceva după fraza anterioară.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: