Flăcări uriaşe au transformat biserica din Suha în cenuşă

> Locaşul de cult, ridicat din lemn, a fost binecuvântat la mijlocul lunii februarie 2015, slujba fiind oficiată chiar de ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor

> Biserica era ridicată în apropierea unui cămin de bătrâni

 Flăcări violente, înalte de câţiva metri, au transformat Biserica din lemn cu hramul „Sf. Ilie Tesviteanul” din localitatea Suha, comuna Mălini, într-un morman mare de cenuşă. Incendiul a cuprins locaşul de cult, situat în partea de nord a satului, după căderea întunericului şi în câteva minute a înghiţit întreaga clădire, prăpădul de foc putând fi observat de la sute de metri distanţă. Solicitaţi în ajutor, pompierii militari s-au deplasat la faţa locului cu nu mai puţin de 9 autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, de la Detaşamentele din Fălticeni şi Suceava, şi cu sprijinul lucrătorilor Serviciilor Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă Mălini, Cornu Luncii şi Slatina. Intervenţia la faţa locului a fost condusă chiar de către general de brigadă Ion Burlui, şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Bucovina” al judeţului Suceava. Potrivit declaraţiilor făcute de slt. Alin Găleată, purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, la sosirea echipajelor biserica ardea generalizat, flăcările manifestându-se violent atât la acoperişul construcţiei, cât şi la pereţii portanţi ai bisericii. Deocamdată nu se ştie cu exactitate de la ce au pornit flăcările, dar au fost demarate cercetările necesare pentru stabilirea condiţiilor care au dus la producerea necazului. Din fericire nu s-au înregistrat victime omeneşti, la ora la care a izbucnit incendiul nefiind nicio persoană în interior, iar incendiul a fost lichidat înainte ca flăcările să se propage la construcţiile anexe din jurul clădirii afectate de foc. Biserica din Suha era o construcţie relativ nouă. Construcţia a fost demarată în 2011 şi se mai lucra şi în prezent. Considerată drept capela nou înfiinţatului cămin de bătrâni din apropiere, se preconiza ca locaşul de cult să fie şi biserică de parohie.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI