Unirea Principatelor Române va fi marcată la Muzeul de Istorie din Suceava

La Muzeul de Istorie din Suceava va avea loc marţi, 23 ianuarie a.c., o activitate dedicată Unirii Principatelor din 1859, la care vor participa elevi de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Suceava.

Potrivit reprezentanţilor Muzeului Bucovinei, activitatea se va desfăşura începând cu ora 11, în sala de conferinţe a Muzeului de Istorie.

„Împlinirea în acest an a 159 de ani de la Unirea Principatelor Române din 24 ianuarie 1859 va fi marcată la Muzeul Bucovinei din Suceava printr-o activitate la care vor participa elevi ai claselor X C şi X E de la Colegiului Naţional «Mihai Eminescu» din Suceava, îndrumaţi de prof. Rodica Cozaciuc” a arătat sursa citată.

Despre însemnătatea acestui moment, dar şi despre personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza şi marile lui realizări va vorbi muzeograful Cristina Slavic.

Ulterior, elevii vor face o vizită în expoziţia permanentă a muzeului.

„Domnia lui Alexandru Ioan Cuza are o însemnătate primordială, prin aceea că a pus bazele statului unitar, dar totodată şi ale statului modern. Cei şapte ani ai domniei lui Cuza reflectă pregătirea de pe poziţiile Unirii dobândite, a înfăptuirii unor noi etape din istoria poporului român, aceea a independenţei şi a Marii Uniri din anul 1918” au mai transmis reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: