Ieri dimineaţă

Circulaţia rutieră din judeţ se desfăşura în condiţii de iarnă

> Prefectul Mirela Adomnicăi: S-a acţionat toată noaptea cu utilaje, iar drumurile naţionale sunt curăţate „la negru”

 Circulaţia rutieră din judeţul Suceava se desfăşura ieri dimineaţă în condiţii de iarnă, drumurile naţionale fiind deschise traficului, fără să fie semnalate blocaje.

Prefectul de Suceava Mirela Adomnicăi a declarat pentru News Bucovina că se acţionase toată noaptea, cu toate utilajele, pe drumurile naţionale din judeţ pentru îndepărtarea zăpezii şi că acestea erau curăţate „la negru”.

„Toate drumurile sunt «la negru» şi umede, cu mici porţiuni viscolite, unde patrulează utilajele până la încetarea viscolului” a spus prefectul, care a menţionat că nu s-au produs evenimente rutiere deosebite.

Potrivit prefectului, pe drumurile naţionale au acţionat 103 de persoane, cu 68 de utilaje. Totodată, au fost împrăştiate şi materiale antiderapante.

Astfel, s-au împrăştiat 701 tone de sare, 15 tone de clorură de calciu şi 6,5 tone de produs ecologic.

Ea a spus că singurele probleme pe drumurile naţionale se înregistrau doar în interiorul oraşelor, unde intervenţia trebuie să fie asigurată de administraţia locală.

Pe drumurile judeţene cu viabilitate 1 şi 2 se circula în condiţii de iarnă, a menţionat prefectul, care a precizat că 40% din drumurile judeţene fuseseră curăţate „la negru”.

Prefectul mai spus că se înregistrase o problemă cu un drum comunal, la Boroaia, unde a intervenit autoritatea locală.

Stratul de zăpadă din judeţ era cuprins, joi dimineaţa, între 6 centimetri în zona Suceava – Rădăuţi şi între 10 şi 25 de centimetri în zona de munte. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: