Participanţii la consultări pe marginea bugetului, premiaţi de primarul Sucevei

> Fiecare din cele şapte cartiere va avea alocate câte 500.000 de lei pentru repararea şi asfaltare de străzi, modernizarea unui loc de joacă pentru copii, amenajare de parcări, mansardarea unei şcoli şi reabilitare unui parc

Consultările în cartierele municipiului Suceava pentru „creionarea” proiectului de buget pe anul 2018 s-au încheiat, a făcut public, ieri, primarul Ion Lungu, apreciind că, până la urmă, acestea au fost unele „constructive”.

„Au fost discuţii bune, unele mai timide, la început, prin Obcini, dar sau terminat mai bine în Iţcani. Au fost destul de mulţi de cetăţeni, discuţiile fiind utile pentru municipalitate, dar şi pentru mine, deopotrivă” a arătat şeful municipalităţii. Primarul a precizat că participanţii din cele şapte cartiere au făcut propuneri de lucrări, acestea urmând fi executate, pe parcursul anului, dintr-un fond de 3,5 milioane de lei rezervat în mod special pentru proiectele cetăţenilor. Astfel, cu câte 500.000 de lei, adică aproximativ 100.000 de euro, în Obcini se va moderniza strada Viitorului; în Zamca se vor amenaja locuri de parcare; în George Enescu se va mansarda clădirea Şcolii Gimnaziale Nr. 8; în zona centrală se vor reabilita parcarea şi parcul de lângă Catedrala „Naşterea Domnului”. În cartierul Burdujeni, cu banii respectivi, locuitori au cerut reabilitarea locului de joacă de pe strada Amurgului; în Burdujeni-sat vor fi reparate străzile Crângului şi Ştefan Luchian; în Iţcani vor fi executate lucrări de asfaltare pe străzile de pământ Barbu Delavrancea şi Micşunelelor.

Discuţiile au demarat joi, 11 ianuarie, la Şcoala Gimnazială Nr. 9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini, au continuat la Şcoala Gimnazială Nr. 8 din cartierul George Enescu. Vineri, pe 12 ianuarie, la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”, primarul Ion Lungu a ascultat păsurile locuitorilor cartierului Zamca, după care s-a întâlnit, la Şcoala Gimnazială Nr. 3, cu cei din zona Centrală a Sucevei. Luni, 15 ianuarie, la Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin”, schiţa bugetului a fost prezentată locuitorilor din cartierul Cuza Vodă, iar apoi, la Şcoala Gimnazială Nr. 6, şeful municipalităţii s-a consultat cu cei din cartierul Burdujeni-sat. Marţi, 16 ianuarie, edilul-şef a fost prezent în cartierul Iţcani, la Şcoala Gimnazială Nr.7 „Grigore Ghica Voievod”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: