La Suceava, venituri şi cheltuieli mai mici cu 28%, în 2018

> Autorităţile locale nu vor mai plăti salariile de 50 de milioane de lei ale cadrelor didactice, acestea fiind achitate prin intermediul Inspectoratului Şcolar Judeţean

> Pentru investiţii noi, dar şi pentru cele în continuare, este prevăzută o sumă de 82,3 de milioane de lei, adică 27% din totalul cheltuielilor

 Proiectul bugetului municipiului Suceava va fi aprobat în şedinţa ordinară din 25 ianuarie a Consiliului Local. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care informează că mai are câte o rundă de dezbateri preliminare cu reprezentaţii centrelor bugetare din învăţământul preuniversitar, respectiv cu membrii deliberativului.

„Sper ca să avem definitivat proiectul de buget până vineri, astfel încât în şedinţa de pe 25 ianuarie să-l putem aproba în Consiliul Local” precizează edilul-şef.

În forma actuală, bugetul total al municipiului Suceava pe anul 2018 este fundamentat la 303,4 de milioane de lei, atât la partea de venituri, cât şi la cea de cheltuieli. Aceasta reprezintă 71,97% din bugetul anului 2017, ceea ce înseamnă o diminuare cu 28,03%. Lungu spune că scăderea este şi urmare a luării din sarcina primăriilor a plăţii salariilor cadrelor didactice din învăţământul preuniversitar, cele circa 50 de milioane de lei urmând a fi achitate prin Administraţia Financiară a Finanţelor Publice şi Inspectoratul Şcolar Judeţean. Secţiunea de funcţionare a bugetului municipiului Suceava este dimensionată la 221,12 de milioane de lei, adică 73% din total. Diferenţa de 82,3 de milioane de lei este rezervată secţiunii de dezvoltare.

„Deci, din total buget, 27% merg la dezvoltare, iar într-un an destul de greu, ca fundamentare şi lichidităţi, la această secţiune este prinsă o sumă destul de importantă” subliniază Ion Lungu.

Pentru finanţarea învăţământului preuniversitar, din bugetul local se va aloca suma de 3 milioane de euro, însă un milion de euro sunt datorii adunate de centrele bugetare şcolare în contul anului 2017. Două milioane de euro vor lua calea, în părţi legale, spre lucrările de investiţii, respectiv spre lucrările de reparaţii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: