Consilierii PSD Suceava refuză invitaţia lui Ion Lungu la negocierile „cu uşile închise” pe tema bugetului local:

Cum adică discuţie cu uşile închise pe tema bugetului Sucevei, despre banii publici ai sucevenilor?

Consilierii locali PSD Suceava au anunţat, ieri, că nu vor participa la negocierile „cu uşile închise” cu primarul Ion Lungu, arătând că nu înţeleg cum se poate discuta cu uşile închise despre banii sucevenilor.

Într-un comunicat de presă semnat de preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cuşnir, se arată că, zilele trecute, edilul Ion Lungu împreună cu viceprimarul PNL Lucian Harşovschi au organizat „o aşa-zisă consultare” cu sucevenii, pe fiecare cartier.

„Consilierii locali ai PSD au participat la toate aceste întâlniri şi ne-am convins, din nou, că Ion Lungu şi PNL-ul mimează consultările şi fug de un dialog real cu cetăţenii. Aceste consultări au reprezentat de fapt o încercare a lui Ion Lungu de a-i păcăli pe suceveni prezentându-le priorităţile anului 2017 în anul 2018, dar şi celebrele sale realizări pe hârtie, aflate în eternul statut de proiect” se arată în comunicat.

Totodată, în document se subliniază că modalitatea de comunicare a acestor întâlniri a fost jignitoare.

„Vom da câte 500.000 lei fiecărui cartier”, de parcă Ion Lungu ar face o donaţie din banii lui personali fiecărui cartier. Ion Lungu se poartă cu bugetul Sucevei de parcă ar fi al lui, la fel cum a stabilit priorităţile sale şi nu ale sucevenilor, iar abordări de tipul «vom decide ce dăm fiecărui cartier după un vot tacit» pot fi emise şi înţelese doar de Ion Lungu” se menţionează în comunicat.

Liderul social-democraţilor suceveni consideră că în aceste întâlniri „Ion Lungu şi locotenentul său au demonstrat, din nou, că nu au capacitatea unui exerciţiu democratic, răţoindu-se la cei care i-au contrazis, având şi accese necontrolate”.

„După 14 ani de când risipeşte banii sucevenilor, ultimii 10 ani împreună cu Lucian Harşovschi, Ion Lungu ar fi trebuit să înţeleagă măcar faptul că a te consulta înseamnă să asculţi mai mult decât să vorbeşti, să înţelegi nevoile comunităţii în detrimentul ideilor tale preconcepute, să rezolvi în mod real problemele nu să încerci să justifici eternele tale nerealizări. Ion Lungu ar fi trebuit să înţeleagă că un lider adevărat îşi asumă nerealizările şi nu caută vinovaţi peste tot: Uniunea Europeană, Guvernul, cetăţenii, constructorii, prestatorii de servicii etc. Toţi sunt vinovaţi de subdezvoltarea Sucevei cu excepţia lui Ion Lungu, această Albă-că-Zăpada a Sucevei. În plus, Ion Lungu are tupeul să convoace mâine (astăzi – n.red.), 18.01.2018, consilierii locali PSD la o discuţie «cu uşile închise». Cum adică discuţie cu uşile închise pe tema bugetului Sucevei, adică despre banii publici ai sucevenilor?” se întreabă liderul PSD Suceava.

În comunicat se mai arată că în 28 decembrie consilierii locali PSD au avut o întâlnire cu Ion Lungu pentru a discuta priorităţile şi bugetul anului 2018.

„La această întâlnire am fost minţiţi de Ion Lungu care nu ne-a informat despre demersurile făcute pentru a obţine un credit de 20.000.000 lei, îndatorând astfel şi mai mult Suceava. De asemenea, în ultima şedinţă de Consiliu Local, Ion Lungu, ca iniţiator de HCL, i-a dezinformat în mod iscusit pe consilierii locali referitor la decizia de eliminare a subvenţiilor pentru pensionari pentru transportul public local. Pentru că Ion Lungu a minţit şi a dezinformat afectând mii de suceveni, consilierii locali PSD NU vor participa la aşa-zisele consultări ale lui Ion Lungu «cu uşile închise»” se arată în comunicat.

În final se menţionează că reprezentanţii PSD vor reveni la o comunicare şi consultare cu Ion Lungu atunci când acesta va înţelege că primarul este în slujba cetăţenilor şi a comunităţii şi atunci când va înţelege ce înseamnă să faci ”Totul pentru Suceava!”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: