În decembrie

75 de inculpaţi pentru fapte de corupţie au fost condamnaţi

DNA a anunţat ieri că în cursul lunii decembrie 2017, în dosarele instrumentate de procurorii anticorupţie au fost condamnaţi 75 inculpaţi, prin 23 hotărâri judecătoreşti definitive.

Potrivit unui comunicat al DNA, printre persoanele condamnate definitiv se află un deputat, un senator, un prim-procuror, un executor judecătoresc, un avocat, patru ofiţeri (din care unul de poliţie şi trei ISU) şi un şef direcţie bazinală din cadrul Apelor Române.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 75 inculpaţi variază între 7 ani închisoare şi 1 an şi 8 luni cu amânare.

„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunţarea deciziilor, motivarea acestora şi transmiterea acestor decizii de către instanţele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferenţă de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluţiile de condamnare definitive la momentul pronunţării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, DNA răspunde cerinţei de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupţie, inclusiv asupra finalităţii dosarelor trimise spre judecare” declară DNA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: